Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om pensionsstiftelsers beräkningsgrunder enligt lagen om införande av lagen om pension för arbetstagare för fastställande av korrigeringsavgift i fråga om årspremier 21.5.2007/615

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 6 § i lagen av den 19 maj 2006 om införande av lagen om pension för arbetstagare (396/2006):

1 §

Tillämpningsområde

Beräkningsgrunderna tillämpas i stället för de grunder för beräkning av pensionsansvaret som varit gällande respektive år i fråga om pensionsstiftelser som bedriver verksamhet enligt den gamla lagen om pension för arbetstagare (395/1961) (APL), då årspremien och årspremiens utjämningsdel korrigeras enligt 6 § i lagen om införande av lagen om pension för arbetstagare (396/2006).

Årspremien och årspremiens utjämningsdel fastställs enligt dessa grunder, då arbetstagarens löneuppgifter enligt APL som årspremien grundar sig på och som gäller 2006 eller tidigare år ändras, eller då ett anställningsförhållande som inte tidigare beaktats vid beräkningen av årspremien läggs till pensionsordningen, eller då ett obefogat anställningsförhållande som beaktats i beräkningen av årspremien stryks i pensionsordningen efter att grunderna trätt i kraft.

För ändring av den lön som årspremien grundar sig på eller för tillägg eller strykande av anställningsförhållanden beräknas dock ingen korrigeringsavgift, om ändringen gäller en sådan tid:

1) för vilken årspremie inte längre enligt lagen om pension för arbetstagare (395/2006) kan tas ut eller återbetalas,

2) eller under vilken en arbetstagare före år 2005 i ett anställningsförhållande har varit berättigad till en sådan lagstadgad pension ell...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.