Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om utbildning av säkerhetsmän vid gränsbevakningsväsendet 19.5.2006/385

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 23 § 2 mom. i gränsbevakningslagen av den 15 juli 2005 (578/2005):

1 §

Tillämpningsområde

Endast en sådan tjänsteman vid gränsbevakningsväsendet som förordnats till gränsbevakningsman och som genomgått specialutbildning enligt denna förordning kan verka som säkerhetsman i sådana säkerhetsuppgifter som anges i 23 § i gränsbevakningslagen (578/2005).

2 §

Antagning till utbildning

Utbildning för säkerhetsuppgifter ges endast till de gränsbevakningsmän som gränsbevakningsväsendets förvaltningsenheter särskilt utser. Till utbildningen för säkerhetsuppgifter antas sådana gränsbevakningsmän som till sina egenskaper lämpar sig väl för uppgifterna.

3 § (15.6.2017/381)

Ordnande av utbildning

Gränsbevakningsväsendets förvaltningsenheter ordnar utbildning för säkerhetsuppgifter vid Gränsbevakningsväsendet. Gräns- och sjöbevakningsskolan svarar för uppföljningen och utvecklandet av utbildningen för säkerhetsuppgifter samt samordningen av den inom Gränsbevakningsväsendet.

Utbildning för säkerhetsuppgifter kan ges av gränsbevakningsmän som genomgått den utbildning av säkerhetsmän som ordnas av Gränsbevakningsväsendet eller av polisen.

4 § (15.6.2017/381)

Grundutbildning och kompletteringsutbildning av säkerhetsmän

Grundutbildning av säkerhetsmän ges på den grundkurs för beredskapsstyrkor som verkställs av Gränsbevakningsväsendets förvaltningsenheter. Kompletteringsutbildning av säkerhetsmän ingår i de årliga utbildningsprogrammen vid Gränsbevakningsväsendets förvaltningsenheter.

5 §

Utbildning av allmän l...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.