Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om arbetarskydd vid lastning och lossning av fartyg 1.7.2004/633

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av arbetarskyddslagen av den 23 augusti 2002 (738/2002):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas i hamnar vid lastning och lossning av fartyg samt vid hantering av gods och vid därmed direkt sammanhängande arbete därtill. Förordningen tillämpas på hamninnehavare och ägare och innehavare av fartyg endast i hamnar som avses i 62 § 2 mom. i arbetarskyddslagen (738/2002).

Bestämmelser om arbetarskydd i hamnar finns dessutom i statsrådets förordning om säker användning och besiktning av arbetsutrustning (403/2008) och i andra författningar som utfärdats med stöd av arbetarskyddslagen. (22.9.2011/1050)

2 §

Skyldigheter för hamninnehavare

Hamninnehavaren ansvarar för den allmänna planeringen av och de arrangemang som gäller arbetarskyddet samt arbetsförhållandenas och arbetsmiljöns allmänna säkerhet och sundhet i hamnen.

Hamninnehavaren skall för samordning av arbetsgivarnas och egenföretagarnas funktioner samt för säkerställande av hälsa och säkerhet för dem som arbetar i hamnen utreda och utvärdera säkerheten inom hamnområdet. I utredningen och utvärderingen skall beaktas de men som annat arbete som utförs i hamnen innebär för lastningen och lossningen samt de arrangemang som hänför sig till förvaring av farliga ämnen.

Hamninnehavaren skall göra upp säkerhetsanvisningar för hamnen, vilka skall innehålla en beskrivning av de allmänna arbetarskyddsprinciperna och trafikarrangemangen på hamnområdet samt anvisningar för förfarandet i nöd- oc...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.