Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om bolaget Finlands Exportkredit Ab 20.12.1996/1136

Rubriken har ändrats genom L 947/2005.

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 § (2.12.2005/947)

Verksamhetsområde och uppgifter

Syftet med Finlands Exportkredit Ab, nedan bolaget, är att främja Finlands ekonomiska utveckling genom att finansiera export och inhemska fartygsleveranser. (29.12.2011/1544)

Bolaget har i uppgift att

1) administrera det ränteutjämningssystem som hänför sig till offentligt understödd kreditgivning, samt

2) bevilja offentligt understödda export- och fartygskrediter på de villkor i fråga om exportkreditkonsensus som Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) har fastställt.

Arbets- och näringsministeriet kan anförtro bolaget även andra specialfinansieringsuppgifter som hänför sig till export och fartygsfinansiering. (3.12.2010/1041)

2 § (29.12.2011/1544)

Utlämnande av uppgifter

Bolaget ska ge arbets- och näringsministeriet de uppgifter som ministeriet ber om och som behövs vid behandlingen av de offentligt understödda finansieringsuppdrag som anförtrotts bolaget, samt andra utredningar och uppgifter som hör till bolagets verksamhetsområde. Bolaget ska dessutom ge statskontoret de uppgifter och utredningar som behövs för utbetalningen av räntestödet eller räntegottgörelsen samt för genomförandet av skyddsåtgärder.

3 §

Avgifter

För bolagets prestationer kan avgifter uppbäras. Bolagets styrelse fastslår storleken på avgifterna med beaktande av vad 4 § stadgar. Grunderna för beräkningen av avgifterna skall vara lika för alla som använder sig av bolagets tjänster.

4 §

Ekonomiska verksamhetsprinciper

Syftet med bolaget är inte att ge aktieägarna vinst.

De kostnader som bolagets verksamhet m...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.