Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om ersättning till lantbruksföretagare för självrisktiden enligt sjukförsäkringslagen 7.6.1991/899

På föredragning av social- och hälsovårdsministern stadgas med stöd av 6 och 12 §§ lagen den 17 januari 1991 om ersättning till lantbruksföretagare för självrisktiden enligt sjukförsäkringslagen (118/91):

1 §

Då dagpenning som avses i lagen om ersättning till lantbruksföretagare för självrisktiden enligt sjukförsäkringslagen (118/91) söks genom förmedling av folkpensionsanstalten, skall ansökan lämnas till lokalbyran på sökandens hemort. Ansökan om dagpenning kan göras på samma blankett som ansökan om dagpenning enligt sjukförsäkringslagen (364/63). Ansökan om dagpenning som lämnas till lantbruksföretagarnas pensionsanstalt skall göras på blankett som fastställts av pensionsanstalten.

Till en ansökan som avses i 1 mom. skall fogas en sådan utredning om arbetsoförmåga som förutsätts i 3 § 3 mom. lagen om ersättning till lantbruksföretagare för självrisktiden enligt sjukförsäkringslagen.

Se SjukförsäkringsL 1224/2004.

2 §

Då folkpensionsanstalten avgjort sökandens rätt till dagpenning enligt sjukförsäkringslagen, skall den för behandling av ansökan om dagpenning för självrisktiden enligt sjukförsäkringslagen meddela lantbruksföretagarnas pensionsanstalt sökandens namn, personbeteckning, näradress och postanstalt, betalningsadress, datum för ansökan, folkpensionsanstaltens lokalbyrås nummer, det avgörande den träffat om dagpenning som betalas enligt sjukförsäkringslagen samt typen av den ersättning som är primär i förhållande till den ersättning som betalas enligt sjukförsäkringslagen. Även den dag d...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.