Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uusi muutoslaki pelastuslain 99 a ja 111 a §:n muuttamisesta

Laki pelastuslain 99 a ja 111 a §:n muuttamisesta 1264/2022

Pelastuslain (379/2011) muuttamisesta annettiin laki (1264/2022). Muutoslakiin tehdään teknisluonteisia muutoksia korvaamalla aiemmat viittaukset öljysuojarahastoon ja siitä annettuun lakiin viittauksilla ympäristövahinkorahastoon ja siitä annettavaan lakiin.

Laki tulee voimaan 1.1.2025.

Ks. myös hallituksen esitys 183/2022 vp.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan pelastuslain (379/2011) 99 a §: n 2 momentti sekä 111 a §:n 6 momentti, sellaisina kuin ne ovat laissa 1353/2018, seuraavasti:

99 a §
Öljy- ja aluskemikaalivahingon torjuntakustannusten korvaaminen

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Öljy- ja aluskemikaalivahingon torjumisesta vastaavan viranomaisen sekä siihen osallistuneen tai siihen virka-apua antaneen viranomaisen oikeudesta saada korvaus vahingon torjuntakustannuksista ympäristövahinkorahastosta säädetään ympäristövahinkorahastosta annetussa laissa (1262/2022). Torjumisesta vastaavan viranomaisen sekä siihen osallistuneen tai siihen virka-apua antaneen viranomaisen oikeuteen saada korvaus kansainvälisestä öljyvahinkojen korvausrahastosta sovelletaan, mitä siitä on Suomea sitovasti sovittu.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Selostus:

Pykälässä säädetään öljy- ja aluskemikaalivahingon torjuntakustannusten korvaamisesta.

Aiemmat viittaukset öljysuojarahastoon ja siitä annettuun lakiin korvataan viittauksilla ympäristövahinkorahastoon ja siitä annettavaan lakiin. Öljyvahinkojen torjunnasta vastaavilla pelastusviranomaisilla, virka-apuviranomaisilla ja muilla torjuntaan osallistuneilla olisi samanlainen oikeus hakea korvausta ympäristövahinkorahastosta kuin niillä on nykyisin öljysuojarahastosta.

111 a §
Öljyvahinkojen jälkitorjunta

Tässä laissa tarkoitetaan:

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Mitä 99 a §:n 1 momentissa säädetään viranomaisten oikeudesta saada korvaus öljyvahingon ja aluskemikaalivahingon torjunnasta aiheutuneista kustannuksista, sovelletaan myös kunnan oikeuteen saada korvaus jälkitorjunnasta aiheutuneista kustannuksista. Kunnan oikeudesta saada korvaus jälkitorjunnan kustannuksista ympäristövahinkorahastosta säädetään ympäristövahinkorahastosta annetussa laissa.

Selostus:

Pykälässä säädetään öljyvahinkojen jälkitorjunnasta.

Pykälän viittaukset öljysuojarahastoon ja siitä annettuun lakiin korvataan viittauksilla ympäristövahinkorahastoon ja siitä annettavaan lakiin.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2025.


Johan Pråhl
Asianajaja
HPP Asianajotoimisto Oy
Puh. +358 9 474 21
johan.prahl@hpp.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.