Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uusi muutosasetus haitallisiksi tunnetuista pitoisuuksista annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen liitteen taulukon 1 muuttamisesta

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus haitallisiksi tunnetuista pitoisuuksista annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen liitteen taulukon 1 muuttamisesta 883/2021

Sosiaali- ja terveysministeriön antoi asetuksen (883/2021) haitallisiksi tunnetuista pitoisuuksista annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (654/2020) liitteen taulukon 1 muuttamisesta. Asetus on annettu työturvallisuuslain (738/2002) nojalla. Uudella asetuksella on päivitetty muutetun asetuksen liitteenä oleva taulukko.

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvisti päivitetyssä taulukossa luetellut työpaikan ilman epäpuhtauksien haitallisiksi tunnetut pitoisuudet (HTP-arvot) ja vastaavat biologisten altistumisindikaattorien ohjeraja-arvot. Muutoksia tehtiin syaanivedyn, terfenyylien sekä hydrattujen terfenyylien arvoihin. HTP-arvot ovat arvioita työpaikan hengitysilman epäpuhtauksien pienimmistä pitoisuuksista, jotka voivat aiheuttaa haittaa tai vaaraa työntekijän turvallisuudelle tai terveydelle. Työnantajan on otettava nämä HTP-arvot huomioon työpaikan ilman puhtautta, työntekijöiden altistumista ja mittaustulosten merkitystä arvioidessaan. Vahvistaessaan HTP-arvoja sosiaali- ja terveysministeriö on ottanut huomioon Euroopan komission vahvistamat ohjeraja-arvot.

Valtioneuvosto on erikseen säätänyt sitovat raja-arvot asbestille ja 25 muulle syöpävaaralliselle aineelle sekä lyijylle. Näiden osalta huomautussarakkeeseen on merkitty "sitova arvo" sekä sen säädöksen numero, jossa arvo on annettu.

Asetus tuli voimaan 20.10.2021.

Ks. taulukko.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan haitalliseksi tunnetuista pitoisuuksista annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (654/2020) liitteen taulukko 1 seuraavasti:

Ks. taulukko

Selostus:

Päivitettyyn taulukkoon lisättiin syaanivedyn HTP-arvoiksi 0,9 (8 h ppm) ja 4,5 (15 min ppm). Lisäksi terfenyylien ja hydrattujen terfenyylien HTP-arvoiksi lisättiin 1,1 (8 h ppm) ja 3,2 (15 min ppm). Muilta osin taulukko pysyi ennallaan.


Tämä asetus tuli voimaan 20 päivänä lokakuuta 2021.


Johan Pråhl
Asianajaja
HPP Asianajotoimisto Oy
Puh. +358 9 474 21
johan.prahl@hpp.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.