Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Öljysuojarahastolain muutospykälät kumotaan tarpeettomina

Laki öljysuojarahastosta annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain 6 ja 7 §:n sekä öljysuojarahastosta annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain 7 §:n muuttamisesta annetun lain kumoamisesta 776/2020

Öljysuojarahastosta annetun lain (1406/2004) 6 ja 7 §:iä muutettiin öljysuojarahastosta annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetulla lailla (1791/2009) EU:n tullilainsäädännön muuttumisen johdosta. Myöhemmin 7 §:ää muutettiin lisäksi öljysuojarahastosta annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain 7 §:n muuttamisesta annetulla lailla (1191/2016).

Kyseisissä muutoslaeissa kuitenkin säädettiin, että pykälien voimaantulosta säädetään erikseen valtioneuvoston asetuksella. Pykälien voimaantulo jäi riippuvaiseksi siitä, milloin EU:n uudistettua tullikoodeksia alettaisiin soveltaa. Koska kyseistä uudistettua tullikoodeksia ei koskaan alettukaan soveltaa, kyseiset muutospykälät kumotaan tarpeettomina.

Muutokset tulevat voimaan 1.1.2021.

Ks. myös hallituksen esitys HE 54/2020 vp.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Tällä lailla kumotaan öljysuojarahastosta annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain (1791/2009) 6 ja 7 § sekä öljysuojarahastosta annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain 7 §:n muuttamisesta annettu laki (1191/2016).

2 §

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2021.


Suvi Marttinen
Asianajaja
HPP Asianajotoimisto Oy

Puh. +358 9 474 21
suvi.marttinen@hpp.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.