Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Turvallisuusselvityslain 21 §:ään tehty teknisiä muutoksia

Laki turvallisuusselvityslain 21 §:n muuttamisesta 1100/2015

Yksityisiä turvallisuuspalveluita koskevaa sääntelyä on pyritty selkiyttämään, ja vuoden 2017 alusta alkaen sitä koskeva lainsäädäntö on keskitetty yhteen lakiin, joka käsittää vartijoita, järjestyksenvalvojia ja turvasuojaajia koskevat säännökset. Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista (1085/2015) tulee voimaan 1.1.2017, ja korvaa nykyisen yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain (282/2002). Samanaikaisesti muutoksia on tehty eräisiin muihin lakeihin. Esimerkiksi turvallisuusselvityslain 21 §:n 2 momentin 4 kohtaan on tehty viittausmuutos ja muutamia lisäyksiä.

Ks. myös hallituksen esitys HE 22/2014 vp.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan turvallisuusselvityslain (726/2014) 21 §:n 2 momentin 4 kohta seuraavasti:

21 §
Suppean henkilöturvallisuusselvityksen piiriin kuuluvat tehtävät

 

Suppea turvallisuusselvitys voidaan laatia myös henkilöstä, joka:


 

4) on hakenut panostajan pätevyyskirjaa taikka hakeutunut yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa (1085/2015) tarkoitetun vastaavan hoitajan, voimankäyttökouluttajan, asekouluttajan, vartijan, järjestyksenvalvojakouluttajan tai järjestyksenvalvojan koulutukseen tai turvasuojaajan tehtäviin valmentavaan koulutukseen.


 

Selostus:

Pykälässä luetellaan tilanteet, joissa palvelussuhdetta tai toimeksiantoa suorittamaan valittavasta tai palvelussuhdetta tai toimeksiantoa hoitavasta henkilöstä voidaan tehdä suppea henkilöturvallisuusselvitys. Pykälässä oleva lakiviittaus on muutettu viittaukseksi uuteen yksityisistä turvallisuuspalveluista annettuun lakiin (1085/2015). Lisäksi pykälän luetteloon henkilöistä, joista suppea turvallisuusselvitys voidaan laatia, on lisätty asekouluttajan, järjestyksenvalvojakouluttajan ja järjestyksenvalvojan koulutukseen hakeneet henkilöt ja turvasuojaajan tehtäviin valmentavaan koulutukseen hakeneet henkilöt.

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2017.

Selostus:

Laki tulee voimaan 1.1.2017.


 

Johan Pråhl
Asianajaja
Asianajotoimisto Hammarström Puhakka Partners Oy
Puh. +358 9 474 2229
johan.prahl@hpplaw.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.