Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Suuronnettomuuksien torjunnasta teollisuudessa tehty yleissopimus voimaan asetuksella helmikuussa 2014

Valtioneuvoston asetus suuronnettomuuksien torjunnasta teollisuudessa tehdyn yleissopimuksen voimaansaattamisesta ja yleissopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain voimaantulosta 333/2013

Kansainvälisen työjärjestön (ILO) yleiskokous eli Kansainvälinen työkonferenssi in kesällä 1993 hyväksynyt yleissopimuksen suuronnettomuuksien torjunnasta teollisuudessa. Yleissopimuksella pyritään varautumaan vaarallisten aineiden käytöstä johtuviin onnettomuuksiin ja torjumaan niistä johtuvia seurauksia. Sopimuksessa määritellään suuronnettomuuden torjunnan periaatteet sekä työnantajien, viranomaisten ja työntekijöiden velvollisuudet ja oikeudet. Yleissopimus tulee voimaan kunkin jäsenvaltion osalta kahdentoista kuukauden kuluttua siitä päivästä, jona sen ratifiointi on rekisteröity. Suomessa ratifiointi on rekisteröity 28.2.2013.

Tällä asetuksella saatetaan voimaan kyseinen yleissopimus. Lisäksi asetuksella saatetaan voimaan yleissopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annettu laki (952/2012). Asetus tulee voimaan 28.2.2014.

 

Ks. myös neuvoston direktiivi 96/82/EY.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään suuronnettomuuksien torjunnasta teollisuudessa tehdyn yleissopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain (952/2012) 2 §:n nojalla:

1 §

Suuronnettomuuksien torjunnasta teollisuudessa Genevessä 22 päivänä kesäkuuta 1993 tehty yleissopimus tulee voimaan 28 päivänä helmikuuta 2014 niin kuin siitä on sovittu.

Eduskunta on hyväksynyt yleissopimuksen 9 päivänä lokakuuta 2012. Tasavallan presidentti on ratifioinut yleissopimuksen 21 päivänä joulukuuta 2012. Ratifiointikirja on talletettu Kansainvälisen työjärjestön pääjohtajan huostaan 28 päivänä helmikuuta 2013.

Selostus:

Pykälän mukaan suuronnettomuuksien torjuntaa teollisuudessa koskeva yleissopimus tulee voimaan tällä asetuksella 28.2.2014, jolloin myös itse yleissopimus tulee voimaan.

2 §

Yleissopimuksen muut kuin lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset ovat asetuksena voimassa.

Selostus:

Ne yleissopimuksen määräykset, joita ei ole täten otettu Suomen lainsäädäntöön, ovat Suomessa voimassa tämän asetuksen nojalla.  Lainsäädäntöön alaan kuuluvia määräyksiä on muun muassa kemikaaliturvallisuuslaissa, työturvallisuuslaissa, pelastuslaissa ja perustuslaissa.

3 §

Suuronnettomuuksien torjunnasta teollisuudessa tehdyn yleissopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annettu laki (952/2012) tulee voimaan 28 päivänä helmikuuta 2014. Ahvenanmaan maakuntapäivät on hyväksynyt lain voimaantulon maakunnassa.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 28 päivänä helmikuuta 2014.

Selostus:

Asetus tulee voimaan 28.2.2014. Tällöin tulevat voimaan myös itse yleissopimus ja sen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annettu laki (952/2012).



Suvi Marttinen
Asianajaja
Asianajotoimisto Hammarström Puhakka Partners Oy

Puh. +358 9 474 2217
suvi.marttinen@hpplaw.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.