Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Maailmanlaajuinen yleissopimus korkeakoulututkintojen tunnustamisesta

Laki korkeakoulututkintojen tunnustamisesta tehdystä maailmanlaajuisesta yleissopimuksesta 19.1.2023/866 (SopS 79/2023)

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Korkeakoulututkintojen tunnustamisesta Pariisissa 25. päivänä marraskuuta 2019 Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön yleiskokouksen päätöksellä 40 C/päätöslauselma 85 hyväksytyn maailmanlaajuisen yleissopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset ovat lakina voimassa sellaisina kuin Suomi on niihin sitoutunut.

2 §

Yleissopimuksen muiden kuin lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta säädetään valtioneuvoston asetuksella.

3 §

Tämän lain voimaantulosta säädetään valtioneuvoston asetuksella.

Valtioneuvoston asetus korkeakoulututkintojen tunnustamisesta tehdystä maailmanlaajuisesta yleissopimuksesta 14.12.2023/1146 (SopS 80/2023)

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään korkeakoulututkintojen tunnustamisesta tehdystä maailmanlaajuisesta yleissopimuksesta annetun lain (866/2023) 2 ja 3 §:n nojalla:

1 §

Korkeakoulututkintojen tunnustamisesta Pariisissa 25 päivänä marraskuuta 2019 Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus- tiede- ja kulttuurijärjestön yleiskokouksen päätöksellä 40 C/päätöslauselma 85 hyväksytty maailmanlaajuinen yleissopimus tulee voimaan 6 päivänä tammikuuta 2024 niin kuin siitä on sovittu.

Eduskunta on hyväksynyt yleissopimuksen 12 päivänä joulukuuta 2022 ja tasavallan presidentti 19 päivänä tammikuuta 2023. Hyväksymisasiakirja on talletettu Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede ja kulttuurijärjestön p...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.