Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

14.4.2023 16.30 Hovioikeuskaan ei myöntänyt pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta korvauksiin tuomitulle velkajärjestelyä (ään. 10 a §)

Hovioikeuskaan ei myöntänyt pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta korvauksiin tuomitulle velkajärjestelyä (ään. 10 a §)

Hakijalla on rikosperusteista velkaa yhteensä 43.505,50 euroa, joista suurimpana yksittäisinä velkoina vahingonkorvausvelka määrältään 15.454,81 euroa sekä rikosvahinkokorvausta koskeva velka 23.169,19 euroa, jotka perustuvat Vantaan KO:n tuomioon 3.3.2017. Sanotulla tuomiolla hakija on tuomittu rangaistukseen pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta, joka oli tehty 30.8.2015. Rikoksen perusteella hakija on tuomittu maksamaan vahingonkorvausta A:lle. Asiaa kokonaisuutena arvioiden HO päätyi siihen, että rikoksista ja niitä koskevasta tuomiosta kuluneeseen aikaan nähden ne seikat, jotka puhuivat velkajärjestelyn puolesta, eivät kuitenkaan olleet niin painavia, että velkajärjestelyn myöntämiseen esteestä huolimatta vielä tässä vaiheessa olisi ollut VJL 10 a §:ssä tarkoitettuja painavia syitä. KO:n päätöksen lopputulosta ei siten ollut aihetta muuttaa. (Vailla lainvoimaa 14.4.2023)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.