Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

22.6.2022 14.00 Työneuvosto: Mahdollistavatko ei-äkilliset ja ennalta tiedossa olevat tilanteet vuorokausilevon tilapäisen lyhentämisen

Työneuvosto: Mahdollistavatko ei-äkilliset ja ennalta tiedossa olevat tilanteet vuorokausilevon tilapäisen lyhentämisen

TN toteaa lausunnossaan mm., että vuorokausilevon lyhentämisen edellytysten täyttyminen on arvioitava aina tapauskohtaisesti. Näin ollen STTK ry:n lausuntopyynnössä esille ottamiin tilanteisiin (pitkät sairauslomat, työnantajan järjestämä koulutus ja vuosilomat), voi liittyä sellaisia tosiseikkoja, jotka johtavat yksittäisen tai useamman työntekijän vuorokausilevon lyhentämisen tarpeeseen. Mitkään mainituista tilanteista ei kuitenkaan pelkästään voi täyttää työaikalain 25 §:n 3 momentissa säädettyjä edellytyksiä. Siltä osin kuin on kysymys työaikalain 25 §:n 3 momentin 7 kohdan tulkinnasta, työneuvosto viittasi vuoden 1996 työaikalain perusteluihin. Niissä todetulla tavalla 7 kohdassa on kysymys työstä, jota on välttämätöntä jatkaa, jotta toiminnan jatkuvuus ei vaarannu. Vaarantuminen voi liittyä muun ohessa suoritettavan työn prosessiin tai asiakkaiden turvallisuuteen (esim. potilasturvallisuus).

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.