Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

9.11.2015 11.36 Erimielinen hovioikeus tuomitsi hierojan kahden naisen raiskauksesta 1 vuoden 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen - enemmistön mielestä kyse ei ollut pakottamisesta sukupuoliyhteyteen

HO katsoi, että vaikka vastaajan käyttämä väkivalta oli ollut ainoastaan asianomistajista kiinni pitämistä ja siten vähäistä, teot kokonaisuutena arvostellen eivät olleet lieviä ottaen erityisesti huomioon teko-olosuhteet. Vastaaja oli saanut asianomistajat antautumaan hierottaviksi, joihin tilanteisiin ei kummankaan asianomistajan kertomusten perusteella ollut liittynyt epäilystä siitä, että kysymys olisi ollut muusta kuin tavanomaisesta hieronnasta. Näissä tilanteissa asianomistajien seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaamista heistä kiinni pitämällä ei voitu katsoa vähäiseksi. Eri mieltä ollut oikeusneuvos puolestaan katsoi, että vastaajan käyttämä väkivalta oli ollut vähäistä ja katsoi KO:n tavoin, että kumpaakin tekoa oli pidettävä kokonaisuutena arvostellen lieventävien asianhaarojen vallitessa tehtynä. (Vailla lainvoimaa 9.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.