Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtiovarainministeriön asetus arvopaperin ottamisesta pörssilistalle (kumoutunut) 20.12.2012/1027

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumoutunut 3.1.2018 alkaen. Ks. L 1070/2017 14 luku 1 §.

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään kaupankäynnistä rahoitusvälineillä annetun lain (748/2012) 2 luvun 28 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään niistä pörssilistadirektiivin täytäntöön panemiseksi tarpeellisista tarkemmista vaatimuksista, joiden täyttyessä kaupankäynnistä rahoitusvälineillä annetussa laissa tarkoitettu pörssi saa ottaa arvopaperin kaupankäynnin kohteeksi pörssilistalle, sekä näistä vaatimuksista myönnettävien poikkeusten perusteista.

Mitä tässä asetuksessa säädetään joukkovelkakirjasta ja sen liikkeeseenlaskijasta, koskee 8 §:ää lukuun ottamatta soveltuvin osin myös muita arvopaperimarkkinalain (746/2012) 2 luvun 1 §:n 1 momentin 2 ja 3 kohdassa tarkoitettuja arvopapereita kuin joukkovelkakirjaa ja sen liikkeeseenlaskijaa.

Jollei tässä asetuksessa ole toisin säädetty, asetus ei estä pörssiä ottamasta sääntöihinsä tätä asetusta ankarampia tai sitä täydentäviä määräyksiä. Tällöin niitä on kuitenkin sovellettava yleisesti kaikkiin liikkeeseenlaskijoihin. Lisäksi näitä vaatimuksia voidaan soveltaa vain sellaiseen arvopaperin pörssilistalle ottamista koskevaan hakemukseen, joka on tehty sen jälkeen, kun säännöt on vahvistettu valtiovarainministeriössä ja julkistettu.

2 momentin (1027/2012) sanamuotoa on oikaistu.

2 §

Listalleottohakemus

Osakeyhtiön ja joukkovelkakirjan liikkeeseenlaskijan, joka hakee liikkeeseen laskemansa arvopaperin ottamista pörssilistalle, on liit...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.