Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki saamelaisalueen koulutuskeskuksesta 18.6.1993/545

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 20.12.1996/1163

Tämä laki on kumottu L:lla 9.4.2010/252, joka on voimassa 1.5.2010 alkaen.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 LUKU

Yleiset säännökset

1 §

Saamelaisalueen koulutuskeskus on opetusministeriön toimialaan kuuluva valtion oppilaitos.

Koulutuskeskuksen tehtävänä on antaa koulutusta lähinnä saamelaisalueen tarpeita varten, säilyttää ja kehittää saamelaiskulttuuria ja luontaiselinkeinoja sekä edistää saamenkielisen oppimateriaalin tuottamista.

Koulutuskeskuksessa voidaan järjestää myös koulutusta tukevaa tai siihen läheisesti liittyvää tutkimus- ja palvelutoimintaa. Koulutusta sekä tutkimus- ja palvelutoimintaa voidaan järjestää myös maksullisena palvelutoimintana.

Koulutuskeskuksen koulutustehtävästä ja sen muuttamisesta on voimassa, mitä ammatillisista oppilaitoksista annetussa laissa (487/87) säädetään ja sen nojalla säädetään tai määrätään.

L ammatillisista oppilaitoksista 487/1987 on kumottu L:lla ammatillisesta koulutuksesta 630/1988.

2 §

Koulutuskeskuksen kotipaikka on Inarin kunta. Koulutuskeskuksen opetuskielet ovat suomen kieli ja saamen kieli. Tarvittaessa voidaan opetusta antaa myös muulla kielellä.

3 §

Koulutuskeskuksen opiskelijoille myönnetään opintososiaalisia etuja siten kuin ammatillisten oppilaitosten oppilaiden opintososiaalisista eduista annetussa laissa (498/83) säädetään ja sen nojalla säädetään tai määrätään. Oppilasmaksuista päättää kuitenkin koulutuskeskuksen johtokunta.

L ammatillisten oppilaitosten oppilaiden opintososiaalisista eduista 498/1983 on kumottu L:lla ammatillisesta koulutuk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.