Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös tapaturmavakuutuslain täytäntöönpanosta valtion töissä 9.12.1948/853

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 17.3.1965/179

Tämä päätös on kumoutunut 1.1.2016 alkaen. Ks. Työtapaturma- ja ammattitautiL 282 §.

Valtioneuvosto on sosiaaliministeriön esittelystä, 3 päivänä joulukuuta 1948 tapaturmavakuutuslain ja ammattitautilain täytäntöönpanosta annetun asetuksen 26 §:n nojalla antanut seuraavat määräykset:

1 §

Niissä valtion laitoksissa ja muissa työpaikoissa joissa on tapaturmavakuutuslain mukaan korvaukseen oikeutettuja työntekijöitä ja joissa valtio vastaa työtapaturman johdosta suoritettavasta korvauksesta, tulee olla valtion tapaturma-asiamies, joka huolehtii sanotun lain ja sen täytäntöönpanosta annetun asetuksen mukaan työnantajalle kuuluvista tehtävistä.

Sen laitoksen tai viranomaisen, jonka alaisena työ tehdään, tulee määrätä työtä varten tapaturma-asiamies ja hänen toimipiirinsä sekä antaa tästä viipymättä kirjallinen tieto valtion tapaturmatoimistolle.

Asiamiehelle mahdollisesti suoritettavan palkkion määrää asianomainen laitos tai viranomainen, kuultuaan tapaturmatoimistoa, sekä suorittaa sen määrärahoistaan.

Tarkempia ohjeita asiamiehelle antaa valtion tapaturmatoimisto, jonka valvonnan alainen asiamies on.

L tapaturmavirastosta 389/1965 on kumottu L:lla 1528/1995. Ks. L tapaturmaviraston eräiden tehtävien siirtämisestä valtiokonttorille 132/1987.

2 § (17.3.1965/179)

Laitos tai virasto, jonka työssä sattuneen tapaturman aiheuttamasta ruumiinvammasta maksettava korvaus on enintään 150 markkaa, on velvollinen selvittämään ja suorittamaan sanotun korvauksen, mikäli valtion tapaturmatoimisto ei toisin määrää.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.