Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus valtakunnallisen lääketieteellisen tutkimuseettisen toimikunnan lausunnoista perittävistä maksuista (voimassa 11.5.2023–31.1.2025) 9.5.2023/817

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään valtion maksuperustelain (150/1992) 8 §:n, lääketieteellisestä tutkimuksesta annetun lain (488/1999) 17 §:n 3 momentin ja biopankkilain (688/2012) 41 §:n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin niistä ovat valtion maksuperustelain 8 § laissa 348/1994 ja lääketieteellisestä tutkimuksesta annetun lain 17 §:n 3 momentti laissa 794/2010:

1 §

Tutkimussuunnitelmaa koskevat maksut

Valtakunnallinen lääketieteellinen tutkimuseettinen toimikunta perii tutkimussuunnitelmasta antamastaan lausunnosta seuraavat maksut:

1) kliininen lääketutkimus 3 000 euroa;

2) kliinisen lääketutkimuksen merkittävä muutos 1 000 euroa.

Valtakunnallinen lääketieteellinen tutkimuseettinen toimikunta perii maksun silloin, kun se käsittelee tutkimussuunnitelman lääketieteellisestä tutkimuksesta annetun lain siirtymäsäännöksen nojalla.

Maksua ei peritä ilman ulkopuolista rahoitusta tai julkisen terveydenhuollon toimintayksikön, korkeakoulun, tutkimuslaitoksen tai muun julkisen tai yleishyödyllisen yhteisön rahoituksella toteutettavasta tutkijalähtöisestä tutkimuksesta annetusta lausunnosta. Selvitys rahoituksesta on liitettävä tutkimussuunnitelmaan.

2 §

Biopankkitoimintaa koskevat maksut

Valtakunnallinen lääketieteellinen tutkimuseettinen toimikunta perii biopankkilain nojalla antamastaan lausunnosta seuraavat maksut:

1) biopankin perustaminen 2 850 euroa;

2) biopankin muut...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.