Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 195/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus työtapaturma- ja ammattitautilain mukaisen ammatillisen kuntoutuksen kustannuksien korvaamisesta 10.12.2015/1467

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään työtapaturma- ja ammattitautilain (459/2015) 89 §:n 5 momentin ja 98 §:n 5 momentin nojalla:

1 §

Opiskelusta aiheutuvat suoranaiset kustannukset

Työtapaturma- ja ammattitautilain (459/2015) 89 §:n 3 momentin 8 kohdan mukaisesta opiskelusta ja opintovälineistä aiheutuvien kustannuksien kattamiseksi vahingoittuneelle maksetaan 250 euroa vuodessa, jos koulutuksen kesto on yli kuusi kuukautta, mutta enintään 12 kuukautta, ja 500 euroa vuodessa, jos koulutuksen kesto on yli 12 kuukautta. Tämän korvauksen maksaminen ei edellytä selvitystä aiheutuneista kustannuksista.

Lisäksi vahingoittuneelle korvataan lukukausi-, kurssi-, tutkinto- ja muu vastaava pakollinen maksu ja enintään 500 euroa koulutuksen edellyttämistä erityislaitteista, -tarvikkeista ja -ohjelmistoista.

2 §

Kotipaikkakunnan ulkopuolella tapahtuvasta opiskelusta aiheutuvat asumisen lisäkustannukset

Jos vahingoittunut asuu 1 §:ssä tarkoitetun opiskelun vuoksi sekä koti- että opiskelupaikkakunnalla, maksetaan hänelle opiskelun ajalta jokaiselta päivältä Verohallinnon vuosittain vahvistaman verovapaan osapäivärahan suuruinen korvaus. Jos opiskeluun kuuluu opetusjärjestelynä maksuton asunto, korvausta ei makseta.

Tilapäisen opiskelupaikkakunnalla oleskelun ajalta osapäivärahan lisäksi korvataan tarpeelliset ja kohtuulliset ylimääräiset majoittumiskustannukset.

3 §

Kotipaikkakunnan ulkopuolella tapahtuvasta opiskelusta aiheutuvat matkakustannukset

Jos vahing...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.