Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 195/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus valtion viranomaisten sineteistä ja leimoista 28.5.2009/346

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtioneuvoston kanslian esittelystä, säädetään viranomaisten sineteistä ja leimoista annetun lain (19/2009) 6 §:n nojalla:

1 §

Suomen vaakunan tunnuskuva

Suomen vaakunan tunnuskuvana käytetään Suomen vaakunasta annetun lain (381/1978) 1 §:n selityksen mukaista tunnuskuvaa ruusujen kera tai ilman.

2 §

Sinettien ja leimojen muoto

Valtion viranomaiset käyttävät pyöreitä leimoja ja pyöreitä ja sileäreunaisia paperi- ja lakkasinettejä sekä puristesinettejä, joiden sinettipohjat ovat tähdenmuotoisia tai pyöreiksi hammastettuja.

3 §

Sinettien ja leimojen koko

Pyöreitä sinettejä ja leimoja käyttävät viranomaisten sineteistä ja leimoista annetun lain (19/2009) 3 §:ssä tarkoitetut valtion viranomaiset seuraavasti:

1) valtioneuvosto käyttää puristesinettiä, jonka halkaisija on 80 millimetriä ja pientä paperisinettiä, jonka halkaisija on 45 millimetriä;

2) ministeriöt, valtioneuvoston oikeuskansleri ja oikeuskanslerinvirasto, korkein oikeus, korkein hallinto-oikeus, valtakunnansyyttäjä sekä Valtakunnansyyttäjävirasto käyttävät puristesinettiä, jonka halkaisija on 65 millimetriä, ja sekä paperi- että lakkasinettiä ja leimoja, joiden halkaisija on 45 millimetriä. Ministeriö, jolla ei ole puristesinettiä, voi käyttää valtioneuvoston pientä paperisinettiä;

3) puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos käyttävät paperi- ja lakkasinettiä ja leimoja, joiden halkaisija on 35 millimetriä ja puristesinettiä, jonka halkaisija on 55 millimetriä.

Hovioikeudet ja hallinto-oikeudet käyttävät pyöreitä ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.