Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 195/2024 saakka.

Asetus vakuutusyhdistyksen vastuuvelan laskentaperiaatteista 24.3.1995/453

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään 31 päivänä joulukuuta 1987 annetun vakuutusyhdistyslain (1250/87) 10 luvun 3 §:n 5 momentin nojalla, sellaisena kuin se on 24 päivänä maaliskuuta 1995 annetussa laissa (451/95):

1 §

Vakuutusyhdistyksen vastuuvelkaa laskettaessa on noudatettava seuraavia periaatteita:

1) Vastuuvelan on aina oltava riittävä siten, että vakuutusyhdistyksen voidaan katsoa kohtuudella arvioiden selviytyvän yhdistyksen vakuutussopimuksista aiheutuvista velvoitteista.

2) Vakuutusyhdistys voi käyttää vastuuvelan laskennassa tilastollisia menetelmiä. Yhdistyksen on pystyttävä selvittämään käyttämiensä tilastollisten menetelmien asianmukaisuus oman aineistonsa perusteella tai tilastoaineistolla, joka on kerätty sen omaa vakuutuskantaa vastaaviksi katsottavista vakuutuskannoista.

3) Eläkemuotoisten korvausten vastuuvelkalasketaan tavanomaisin henkivakuutuksessa sovellettavin menetelmin. Käytettävä korkokanta on valittava kohdassa 4 määriteltävällä tavalla.

4) Korkoutuksen käyttö on sallittu muissa kuin kohdassa 3 tarkoitetuissa vastuuvelkalaskelmissa vain, jos se tehdään niin, että korkoutuksen vaikutus on selvitettävissä, ja jos seuraavat ehdot täyttyvät:

a) vahinkoryhmän keskimääräisen selviämisajan arvioidaan olevan vähintään neljä vuotta;

b) korkoutus suoritetaan turvaavalla tavalla ja noudatettavasta korkoutustavasta ilmoitetaan Vakuutusvalvontavirastolle etukäteen; (12.3.1999/315)

c) vakuutusyhdistys ottaa huomioon kokonaiskorvausmenoa arvioidessaan kaikki sitä mahdolli...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.