Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus alkoholijuomien myynnistä ja sen valvonnasta Suomen ja ulkomaiden välillä kulkevissa liikennevälineissä 22.12.1994/1346

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään 8 päivänä joulukuuta 1994 annetun alkoholilain (1143/94) 32 §:n 1 momentin nojalla:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Soveltamisala

Alkoholijuomien myynnistä ja sen valvonnasta Suomen ja ulkomaiden välillä kulkevissa aluksissa ja muissa liikennevälineissä on voimassa, mitä tässä asetuksessa säädetään.

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) alkoholijuomien myynnillä joko anniskelua, jossa alkoholijuomaa myydään paikalla nautittavaksi, tai vähittäismyyntiä, jossa alkoholijuomaa myydään aluksesta pois vietäväksi;

2) aluksella Suomen ja ulkomaiden välillä kulkevaa suomalaista vesi- tai ilmakulkuneuvoa;

3) muulla liikennevälineellä ulkomaille liikennöivää junaa tai linja-autoa.

3 §

Myyntihenkilökunta

Anniskelua varten tulee aluksessa tai muussa liikennevälineessä olla riittävä määrä koulutettua ja ammattitaitoista henkilökuntaa.

Alkoholijuomien myynnissä ei saa käyttää henkilökuntaa, joka ei ole täyttänyt 18 vuotta.

4 §

Järjestyksen ylläpitäminen

Alkoholijuomien myynti on järjestettävä niin, että järjestys aluksessa tai muussa liikennevälineessä säilyy ja että alkoholista aiheutuvat haitat muodostuvat mahdollisimman vähäisiksi.

Matkustajien mukanaan tuomien alkoholijuomien nauttiminen aluksessa tai muussa liikennevälineessä on kielletty. Samoin anniskellun alkoholijuoman poisvieminen vesikulkuneuvon anniskelupaikasta tai ulkomaille liikennöivän junan anniskelualueelta on kielletty. (2.12.2010/1044)

5 §

Myyntikiellot

Alk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.