Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 195/2024 saakka.

Asetus maatalousyrittäjien luopumiskorvauksesta 23.12.1992/1468

Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään maatalousyrittäjien luopumiskorvauksesta 18 päivänä joulukuuta 1992 annetun lain (1330/92) nojalla:

Yleiset säännökset

1 §

Maatilalla tarkoitetaan tässä asetuksessa luopumisen kohteena olevaa maatilaa.

2 §

Maatalousyrittäjien luopumiskorvauksesta annetun lain (1330/92), jäljempänä luopumiskorvauslaki, 5 §:n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettua luopujan saamaa tuloa muusta kuin maatilataloudesta on myös hänen avoimesta yhtiöstä tai kommandiittiyhtiöstä saamansa voitto-osuus siltä osin kuin se ei sisälly luopujan valtion verotuksessa veronalaiseen tuloon. Sovellettaessa mainittua lainkohtaa voidaan muusta kuin maatilataloudesta saadusta valtion verotuksessa veronalaisesta tulosta luopujan vaatimuksesta vähentää tulon hankkimisesta aiheutuneet valtion verotuksessa vähennettävät matkakustannukset.

Luopumiskorvauksen määrä

3 §

Luopumiskorvauslain 15 §:n 2 momentissa tarkoitettuja, tuotannosta poistuvia maatilan kotieläinyksiköitä määrättäessä otetaan huomioon viimeisen kahden kalenterikuukauden aikana ennen luopumista tuotannosta poistuneet ja luopumisen yhteydessä tuotannosta poistuvat 2 momentissa mainitut kotieläimet.

Kotieläimet oikeuttavat kotieläinyksiköihin seuraavasti:

kotieläin kotieläinyksikkö

lehmä 1

muu nautaeläin kuin

lehmä 0,2

emakko 0,5

teurassika 0,1

tuotantoikäinen

muniva kana 0,01

Lehmät eivät kuitenkaan oikeuta kotieläinyksiköihin, jos maatilan maidon tuotantokiintiö tai osa siitä on siirretty toiselle tuottajalle. (25.2.1994/159)

Kun ratkaistaan luopumiskorva...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.