Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Laki Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta 12.1.1990/27

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Julkisen talouden toiminnan tehostamista ja siihen liittyvää talouspoliittista päätöksentekoa palvelevaa tutkimus- ja selvitystyötä sekä kansantalouden pitkän aikavälin kehityksen tutkimusta varten valtiovarainministeriön alaisena toimii Valtion taloudellinen tutkimuskeskus.

Valtiovarainministeriö voi antaa tutkimuskeskukselle toimeksiantoja.

2 § (8.11.2002/904) [HE 83/2002]

Valtion taloudellista tutkimuskeskusta johtaa ylijohtaja. Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen organisaatiosta ja toimintayksiköistä määrätään työjärjestyksessä, jonka ylijohtaja vahvistaa. Hän ratkaisee myös muut Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ratkaistavat asiat, joita ei ole säädetty tai työjärjestyksessä määrätty Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen muun virkamiehen ratkaistaviksi. Valtioneuvoston asetuksella säädetään asioista, joita ei voida työjärjestyksessä määrätä muun virkamiehen ratkaistaviksi.

3 §

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus voi tehdä tulo- ja menoarvion rajoissa sopimuksia tutkimushankkeista samoin kuin yhteistyöstä taloudellista tutkimusta harjoittavien organisaatioiden ja henkilöiden kanssa.

4 §

Tutkimuskeskuksella on oikeus saada muilta viranomaisilta käyttöönsä tehtäviensä kannalta tarpeellisia tietoja.

5 § (8.11.2002/904) [HE 83/2002]

Valtioneuvoston asetuksella säädetään Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen virkojen täyttämisestä, ylijohtajan esimiesasemaan liittyvistä tehtävistä sekä ylijohtajan sijais...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.