Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 195/2024 saakka.

Laki yleisistä teistä annetun lain voimaanpanosta (kumottu) 21.5.1954/244

Tämä laki on kumottu MaantieL:lla 23.6.2005/503.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Valtio ottaa 1 päivästä tammikuuta 1960 maanteinä hoitoonsa kaupunkien ja kauppalain alueilla olevat maanteiden jatkot, mikäli kuntaa ei ole tällaisen maantien osalta yleisistä teistä annetun lain 20 §:n 1 momentin nojalla sitä ennen määrätty tienpitäjäksi. (17.7.1957/265)

Siihen ajankohtaan mennessä, joka mainitaan 1 momentissa, kaikkien maanteiden jatkojen tulee olla saatettuina sellaiseen kuntoon, että ne täyttävät maantielle asetettavat kohtuulliset vaatimukset. Jos kunta laiminlyö sille kuuluvan velvollisuuden täyttämisen, sen on suoritettava siitä korvausta, niinkuin 2 §:ssä säädetään.

2 §

Maanteiden jatkojen kunnon selvittämiseksi on tie- ja vesirakennushallinnon piiri-insinöörin tai hänen määräämänsä henkilön viimeistään kuusi kuukautta ennen 1 §:n 1 momentissa mainittua ajankohtaa toimitettava asianomaisissa kunnissa katselmus, jossa kunnan edustajalle on varattava tilaisuus olla saapuvilla. (17.7.1957/265)

Maantien jatko, joka kunnan tienpidossa tapahtuneen laiminlyönnin johdosta on puutteellisessa kunnossa, on kunnan toimesta saatettava asianmukaiseen kuntoon viimeistään toimitusmiehen määräämään jälkikatselmukseen mennessä. Jollei vikoja ole asianmukaisesti ennen tätä katselmusta korjattu, kunnan on suoritettava korvausta sille kuuluen kuntoonpanotöiden kustannuksista.

Sen korvauksen arvioimista vasten, jota 2 momentissa tarkoitetaan, on, jollei korvauksesta sovita, asetettava lautakunta, jonka muodostaa puhee...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.