Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry valituslupaan

Puutteelliset hakuehdot

KKO VL:2024-8

Velkomus - Kuluttajansuoja  - Kuluttajaluotto - Euroopan unionin oikeus

Diaarinumero:S2023/336
Alemman tuomioistuimen ratkaisu:Vaasan hovioikeus 2.5.2023 S22/1109

A oli ottanut B Oy:ltä 21.8.2018 tehdyllä kuluttajaluottosopimuksella 5 000 euron suuruisen vakuudettoman kertaluoton. Luoton koron lisäksi sopimuksessa oli sovittu 975 euron suuruisesta toimituspalkkiosta ja viivästyskorosta. A ei ollut maksanut velkaa takaisin sovitun mukaisesti.

B Oy vaati, että A velvoitetaan suorittamaan sille maksamatta oleva toimituspalkkio, luottopääomalle viivästyskorkoa korkolain 4 §:n 2 momentin mukaisesti sekä perintäkuluja. A vaati toimituspalkkiota koskevan vaatimuksen hylkäämistä ehdon kohtuuttomuuden vuoksi sekä viivästyskorkovaatimuksen hylkäämistä, sillä viivästyskorosta ei ollut sovittu laissa edellytetyin tavoin. Hovioikeus katsoi, ettei toimituspalkkioehtoa voitu pitää kokonaisuutena arvioiden kohtuuttomana ja että B Oy:llä oli oikeus myös vaadittuun viivästyskorkoon ja perintäkuluihin. Hovioikeus velvoitti A:n suorittamaan mainitut määrät vaaditun mukaisesti.

Kysymys toimituspalkkioehdon kohtuuttomuudesta sekä B Oy:n oikeudesta vaadittuun viivästyskorkoon. Kysymys myös perintäkuluista.

Valituslupakortti sisältää kuvauksen siitä kysymyksestä, johon liittyen asiassa on myönnetty valituslupa. Sen sisältö ei sido korkeinta oikeutta eikä rajoita asian käsittelyä siltä osin kuin valituslupa on myönnetty.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.