Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

11.12.2015Kysymys asetuksen 64/2015 soveltamisesta laivankorjaukseen liittyvään maalaustyöhön

Sovelletaanko valtioneuvoston asetusta eräiden orgaanisia liuottimia käyttävien toimintojen ja laitosten ilmaan johdettavien päästöjen rajoittamisesta 64/2015 laivankorjaukseen liittyvään maalaustyöhön ja jos sovelletaan, mitä velvoitteita tästä seuraa?

Asetuksen ( 64/2015 ) 1 §:ssä säädetään asetuksen soveltamisalasta. Asetusta sovelletaan sellaiseen toimintaan, joka on määritelty ympäristönsuojelulain ( 527/2014 ) liitteen 1 taulukon 1 kohdan 6 alakohdassa a: Aineiden, esineiden ja tuotteiden pintakäsittely, erityisesti kiillotus, painatus, pinnoittaminen, rasvanpoisto, vedenpitäviksi käsittely, liimaus, maalaus, puhdistaminen tai kyllästys käytettäessä orgaanisia liuottimia liuottimen kulutuskapasiteetin ylittäessä 150 kg tunnissa tai 200 tonnia vuodessa.

Lisäksi asetusta sovelletaan toimintaan, joka on määritelty ympäristönsuojelulain ( 527/2014 ) liitteen 1 taulukon 2 kohdan 6 alakohdissa a ja b. Näitä toimintoja ovat muun muassa ajoneuvojen alkuperäinen maalaus sekä tuotantolaitoksessa että sen ulkopuolella metallin, muovin, tekstiilien, folion ja paperin pinnoitus tai maalaus.

Asetusta sovelletaan myös ympäristönsuojelulain ( 527/2014 ) liitteen 2 kohdissa 4–6 tarkoitettuihin rekisteröitäviin orgaanisia liuottimia käyttäviin toimintoihin ja laitoksiin, joissa liuottimia kulutetaan enemmän kuin asetuksen liitteen 1 toimintaa koskevassa taulukossa mainittu määrä. Ympäristönsuojelulain ( 527/2014 ) liitteen 2 tarkoittamia toimintoja ovat muun muassa toiminnat ja laitokset, joissa orgaanisten liuottimien kulutus on enintään 10 tonnia...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.