Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus valtion virkamiehen sairauden todistamisesta 13.8.2009/645

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiovarainministeriön esittelystä, säädetään valtion virkamiehen sairauden todistamisesta 19 päivänä elokuuta 1994 annetun valtion virkamieslain (750/1994) 23 a §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1088/2007:

1 §

Soveltamisala

Valtion virkamiehen sairauden todistamisessa noudatetaan valtion virkamieslain 23 a §:n 1 momentin (1088/2007) rinnalla mitä tämän asetuksen 2 §:ssä säädetään.

2 §

Sairauden todistaminen

Virkamies voi, hakiessaan virkavapautta epäillyn influenssan perusteella, todistaa sairautensa enintään seitsemän vuorokauden mittaisen ajan osalta lääkärin, terveyskeskuksen terveydenhoitajan, viraston osoittaman terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan antaman kirjallisen lausunnon nojalla, jonka tämä on antanut virkamiehen kanssa käymänsä puhelinkeskustelun tai muun vastaavan yhteydenpidon perusteella, vakuututtuaan kyseisestä sairaudesta ja työkyvyttömyydestä.

Jos tällainen influenssa kestää enintään viisi vuorokautta, virkamies voi todistaa sairautensa myös muulla virkavapauden myöntävän viranomaisen hyväksymällä luotettavalla tavalla.

3 §

Voimassaolo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä lokakuuta 2009. Asetuksen voimassaolo päättyy 31 päivänä joulukuuta 2009. Ennen asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöön panemiseksi tarvittaviin toimenpiteisiin.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.