Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus aluksessa käytettävistä suojeluvälineistä ja mittauslaitteista (kumottu) 27.9.2001/825

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 18.5.2017/289, joka on voimassa 1.1.2018 alkaen.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään 28 päivänä kesäkuuta 1958 annetun työturvallisuuslain (299/1958) 47 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 144/1993:

1 luku

Suojeluvälineet

1 §

Henkilönsuojaimet

Jos aluksessa tehdään työtä, joka edellyttää henkilönsuojainten käyttöä, aluksessa tulee olla esiintyvää ja todennäköistä käyttötarvetta vastaavat henkilönsuojaimet. Henkilönsuojainten valinnassa ja käytössä on noudatettava henkilönsuojainten valinnasta ja käytöstä työssä annetun valtioneuvoston päätöksen 1407/1993 säännöksiä.

2 §

Putoamissuojaimet

Työskenneltäessä paikoissa ja olosuhteissa, joissa on putoamisen vaara, tulee jokaisella työhön osallistuvalla olla kokovaljasmallinen turvavyö. Aluksessa pitää lisäksi tarpeen mukaan olla käytettävissä yksi tai useampi asianmukainen suojaverkko.

2 luku

Mittauslaitteet

3 §

Yleistä

Jos aluksessa kuljetetaan tai joudutaan käsittelemään vaarallisia aineita taikka happea kuluttavia aineita, aluksessa tulee olla tarkoituksenmukaiset mittauslaitteet, joilla tarvittaessa voidaan todeta räjähdysvaara, myrkytysvaara ja happipitoisuus.

Vaarallisilla aineilla tarkoitetaan tässä asetuksessa aineita, jotka räjähdys- tai palovaarallisuutensa, myrkyllisyytensä tai muun ominaisuutensa vuoksi saattavat aiheuttaa vahinkoa aluksessa työskenteleville.

Vaarallisten aineiden kuljetuksella tarkoitetaan irtolastien ja pakkauksi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.