Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus sotilasvalasta 10.8.2000/741

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumoutunut 1.1.2008 alkaen. Ks. AsevelvollisuusL 1438/2007 128 § ja VNa asevelvollisuudesta 1443/2007 11–13 §.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty puolustusministeriön esittelystä, säädetään 15 päivänä syyskuuta 1950 annetun asevelvollisuuslain (452/1950) 28 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 364/2000:

1 §

Varusmiespalvelukseen kutsutun asevelvollisen ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen otetun on palvelukseen astuttuaan vannottava jäljempänä olevan kaavan mukainen sotilasvala.

2 §

Ennen sotilasvalan vannomista valantekijälle on selvitettävä sotilaan velvollisuuksia ja oikeuksia sekä opetettava hänet ymmärtämään sotilasvalan merkitys.

3 §

Sotilasvala vannotaan joukko-osaston tai sitä vastaavan joukon komentajan edessä sekä valantekotilaisuuteen järjestyneen joukon ja sen lipun läsnäollessa.

Se joka ei ole voinut osallistua 1 momentissa tarkoitettuun valantekotilaisuuteen, vannoo sotilasvalan joukko-osaston tai sitä vastaavan joukon komentajan edessä.

4 §

Sotilasvalasta tehdään merkintä asevelvollisrekisteriin.

5 §

Sotilasvalan sijasta voidaan antaa vakuutus. Vakuutuksesta on voimassa, mitä tässä asetuksessa sotilasvalasta säädetään.

6 §

Sotilasvala vannotaan ja vakuutus annetaan seuraavan kaavan mukaisesti:

Minä N.N. lupaan ja vakuutan

Valassa: kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä,

Vakuutuksessa: kunniani ja omantuntoni kautta,

olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.

Minä tahdon kaikkialla j...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.