Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki kuntarajojen määräämisestä Suomen aluevesillä 28.6.1996/483

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Poiketen siitä, mitä kuntajaosta annetussa laissa (73/77) säädetään, kuntarajat Suomen aluevesiin kuuluvalla alueella määrätään, lukuun ottamatta Ahvenanmaan maakuntaan kuuluvia kuntia, niin kuin tässä laissa säädetään. Mitä tässä laissa säädetään, koskee myös aluevesien ympäröimiä maa-alueita ja näiden maa-alueiden ympäröimiä sisävesiä.

Lakia sovelletaan kuntarajojen määräämiseen aluevesien osissa, joissa rajat ovat määräämättä taikka epäselvät. Jos määrättävien rajojen selkeys ja tarkoituksenmukaisuus vaativat, voimassa olevaan kuntajakoon saadaan tehdä muutoksia, jotka merkitsevät enimmillään 5 000 hehtaarin vesialueiden ja 10 hehtaarin maa-alueiden siirtymistä kuntaan tai kunnasta pois. Jos rajojen selkeä ja tarkoituksenmukainen määrääminen edellyttää kuntajaon suurempaa muuttamista, muutos voidaan tehdä tämän lain estämättä kuntajaosta annetussa laissa säädetyssä järjestyksessä.

Ks. 7 § ja Ahvenanmaan itsehallintoL 1144/1991 2 § ja 18 § 4 k.

2 §

Aluevedet määrätään siihen kuntaan, jonka pääasiallista maa-aluetta lähimpänä ne ovat.

Sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, kuntien väliset rajat meressä tulee määrätä niin, että ne muodostuvat muodoltaan tarkoituksenmukaisiksi ja mahdollisuuksien mukaan yhteensopiviksi vesialueiden omistusoikeudellisten rajojen kanssa.

3 §

Uudenmaan maanmittaustoimisto, Varsinais-Suomen maanmittaustoimisto, Kymenlaakson maanmittaustoimisto, Vaasan maanmittaustoimisto, Oulun maanmittaustoimisto ja Lapin maanmittaustoimisto laativat ehdotukset 1 §:ssä ta...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.