Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintä- ja elintarvikeosaston päätös ulkomaan liikenteen ruokajätteiden ja eläintautivaarallisten jätteiden sekä kauttakulkuliikenteen eläintautivaarallisten jätteiden käsittelystä 27.6.1994/605

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu A:lla 18.3.2004/194, joka on voimassa 1.4.2004 alkaen.

Maa- ja metsätalousministeriö on 18 päivänä tammikuuta 1980 annetun eläintautilain (55/80) 12 §:n, sellaisena kuin se on 21 päivänä elokuuta 1992 annetussa laissa (809/92), nojalla päättänyt:

Päätöksen tarkoitus ja soveltamisala

1 §

Tämän päätöksen tarkoituksena on estää eläintautien leviäminen ulkomaan liikenteen ruokajätteiden ja eläintautivaarallisten jätteiden sekä kauttakulkuliikenteen eläintautivaarallisten jätteiden välityksellä.

2 §

Tätä päätöstä sovelletaan ulkomaan liikenteen ilma-aluksissa, laivoissa ja maakulkuneuvoissa sekä ulkomaan liikenteen muonituslaitoksissa ja -varastoissa ja edellä mainittujen laitosten yhteydessä olevissa jatkojalostuslaitoksissa syntyvien ruokajätteiden ja eläintautivaarallisten jätteiden sekä kauttakulkuliikenteessä syntyvien eläintautivaarallisten jätteiden käsittelyyn ja käyttöön.

Tässä päätöksessä määrätyn lisäksi on noudatettava mitä jätelaissa (1072/93) on asiasta erikseen säädetty.

Määritelmät

3 §

Tässä päätöksessä tarkoitetaan:

1) lihalla kaikkia nisäkkäiden ja lintujen elintarvikkeeksi tarkoitettuja osia;

2) ruokajätteellä nisäkkäiden tai lintujen lihaa sisältävää ruokaa;

3) eläintautivaarallisella jätteellä nisäkkäiden tai lintujen raakaa lihaa, raa"an lihan jätteitä tai luita taikka kyseisen lihan tai luiden kanssa kosketuksissa olle...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.