Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Kaivoslakiin teknisluonteinen muutos

Laki kaivoslain muuttamisesta 568/2018

Kaivoslakia (621/2011) muutetaan siten, että siihen sisältyvät viittaukset kumottavaan yksityisistä teistä annettuun lakiin (358/1962) päivitetään vastaamaan uutta 1.1.2019 voimaan tulevaa yksityistielakia (560/2018).

Uuden yksityistielain on tarkoitus selkiyttää eri osapuolten vastuita yksityisteiden rakentamisen, ylläpidon ja liikkumisen suhteen sekä keventää lupamenettelyitä. Samalla kuntien tielautakunnat lakkautetaan, ja niiden tehtävät siirretään muille viranomaisille. Myös yksityisteitä koskevaa avustusjärjestelmää selkiytetään ja supistetaan.

Kaivoslain muutos tulee voimaan 1.1.2019 samanaikaisesti uuden yksityistielain kanssa.

Ks. myös hallituksen esitys HE 147/2017 vp.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan kaivoslain (621/2011) 87 § seuraavasti:

87 §
Yksityistiejärjestelyt

Kaivostoimituksessa on tehtävä sellaiset yksityisiä teitä ja tieoikeuksia koskevat järjestelyt, jotka ovat tarpeen kaivosalueen tai kaivoksen apualueen perustamisen vuoksi. Toimituksessa käsitellään ja ratkaistaan myös muut yksityistielain (560/2018) mukaisessa yksityistietoimituksessa käsiteltäviksi säädetyt asiat.

Yksityistieyhteydet ja tieoikeudet voidaan järjestellä yksityistielain 76 §:ssä tarkoitetussa alueellisessa yksityistietoimituksessa, joka voidaan suorittaa kaivosluvan haltijan pyynnöstä ilman erillistä hakemusta.

Selostus:

Pykälässä säädetään edellytyksistä, joiden perusteella yksityistiejärjestelyjä on tehtävä kaivostoimituksessa. Pykälän 1 momentin viittaus vanhaan yksityisistä teistä annettuun lakiin muutetaan vastaamaan uutta yksityistielakia.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2019.


Suvi Marttinen
Asianajaja
HPP Asianajotoimisto Oy

Puh. +358 9 474 21
suvi.marttinen@hpp.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.