Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Kotimaanliikenteen työaikalakia muutettiin kansainvälisen merityötä koskevan yleissopimuksen edellyttämien tarkennuksien toimeenpanemiseksi

Laki työajasta kotimaanliikenteen aluksissa annetun lain muuttamisesta 437/2020

Vuoden 2018 kansainvälisessä työkonferenssissa hyväksyttiin kolmikantaisen erityiskomitean valmistelemat muutokset merityötä koskevan yleissopimuksen (merityöyleissopimus) ohjeistoon. Ohjeiston muutoksia koskevan täytäntöönpanon yhteydessä toteutettiin jo voimassa olevaan merityöyleissopimukseen perustuvia täsmennystarpeita kansallisessa merityötä koskevassa lainsäädännössä.

Lailla työajasta kotimaanliikenteen aluksissa annetun lain muuttamisesta (437/2020) pantiin täytäntöön merityöyleissopimuksen edellyttämät täsmennystarpeet kansalliseen merityötä koskevaan lainsäädäntöön. Merityöyleissopimuksen tarkoituksena on vahvistaa koko merenkulkualan kattavat, yksinkertaiset, selkeät ja johdonmukaiset kansainväliset vähimmäisnormit. ILO:n asiantuntijakomitea on kiinnittänyt Suomen huomiota eräisiin työ- ja lepoaikoja koskeviin kysymyksiin, joihin liittyviä lainsäädännön muutostarpeita toteutettiin työajasta kotimaanliikenteen aluksissa annetun lain (248/1982, kotimaanliikenteen työaikalaki) ja merityöaikalain muutoksilla. ILO:n asiantuntijakomitean mukaan, kun kysymys on merityöyleissopimuksen soveltamispiiriin kuuluvasta asiasta, kotimaanliikenteen työaikalakiin sisältyvien poikkeamisperusteiden osalta satamaviranomaisen määräämän toimenpiteen suorittamiseksi tehtävä työ ja tarpeellisen vahtipalvelun suorittaminen satamassa eivät voi olla sellainen hätätilanne, jonka perusteella merityöyleissopimuksen mukaan voidaan poiketa työ- ja lepoaikoja koskevista vaatimuksista.

Kotimaanliikenteen työaikalaki sisältää säännökset työstä, jota tehdään kotimaanliikenteeseen käytettävässä aluksessa. Tarkennukset selkeyttävät työsuojeluvalvonnassa todettuja ongelmallisia tilanteita sekä työntekijöiden että työnantajien kannalta. Lain viittaussäännöksiin tehtiin samalla tekniset muutostarpeet.

Laki tuli voimaan 1.7.2020.

Ks. myös hallituksen esitys HE 42/2020 vp.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti
muutetaan työajasta kotimaanliikenteen aluksissa annetun lain (248/1982) 8 a ja 10 § sekä 12 §:n 3 momentti, sellaisina kuin ne ovat, 8 a § laissa 1013/2015, 10 § laissa 1339/2016 ja 12 §:n 3 momentti laissa 141/2012, seuraavasti:

8 a §
Muutoksenhaku työ- ja elinkeinoministeriön päätökseen

Työ- ja elinkeinoministeriön päätökseen 8 §:ssä tarkoitetussa asiassa saa vaatia oikaisua. Oikaisuvaatimuksesta säädetään hallintolaissa (434/2003).

Muutoksenhausta hallintotuomioistuimeen säädetään oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetussa laissa (808/2019).

Selostus:

Pykälän 2 momentin viittaus hallintolainkäyttölakiin muutettiin viittaukseksi oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annettuun lakiin (808/2019), jossa säädetään myös valittamisesta hallintotuomioistuimen päätöksestä. Tämän vuoksi pykälän 3 momentti poistettiin tarpeettomana.

10 §
Poikkeukset ylityön teettämistä ja lepoaikoja koskeviin rajoituksiin

Edellä 8, 9 ja 9 a §:ssä sekä jäljempänä 12 §:n 1 ja 2 momentissa säädettyjä rajoituksia ei sovelleta työhön, joka:

1) on välttämätöntä aluksen, aluksella olevien ihmisten tai lastin turvallisuuden vuoksi tai muiden alusten tai merihädässä olevien henkilöiden auttamiseksi;

2) aiheutuu työntekijöiden ennalta arvaamattomasta vähentymisestä, jos aluksen miehistöä ei voida heti täydentää kohtuullisin toimenpitein;

3) on tarpeen osallistumiseksi pelastus-, palonsammutus- tai turvallisuusharjoituksiin, joita toimeenpannaan sen mukaan kuin niistä erikseen säädetään; tai

4) ei siedä viivytystä ja jota ei ole voitu suunnitella suoritettavaksi muuna ajankohtana.

Edellä 8, 9 ja 9 a §:ssä säädettyjä rajoituksia ei sovelleta ylityöhön, joka on tehtävä satamaviranomaisen tai muun vastaavan viranomaisen määräämän toimenpiteen suorittamiseksi.

Edellä 1 momentin 3 kohdassa tarkoitetut harjoitukset on toteutettava tavalla, joka häiritsee mahdollisimman vähän työntekijän lepoaikoja ja joka ei aiheuta väsymystä.

Selostus:

Pykälä koskee ylityön rajoituksista poikkeamisen lisäksi lepoajasta poikkeamista, minkä vuoksi pykälän otsikko muutettiin muotoon ”Poikkeukset ylityön teettämistä ja lepoaikoja koskeviin rajoituksiin”.

Pykälän 1 momentti koske tilanteita, joissa saa poiketa viikkokohtaisen ylityötä koskevan rajoituksen lisäksi vähimmäislepoajoista työntekijälle annettavaa korvaavaa lepoaikaa lukuun ottamatta. Säännös vastaa merityöyleissopimuksen normin A2.3 14 kohtaa, jonka mukaan työ- ja lepoaikaa koskevat määräykset eivät saa rajoittaa aluksen päällikön oikeutta vaatia merenkulkijaa työskentelemään rajoituksetta silloin, kun se on välttämätöntä aluksen, aluksella olevien ihmisten tai lastin turvallisuuden vuoksi tai muiden alisten tai merihädässä olevien henkilöiden auttamiseksi.

Tämän lisäksi pykälän 1 momenttiin lisättiin uusi 4 kohta, joka vastaa sisällöltään merityöaikalain 10 §:n 1 momentin 4 kohtaa.  

Pykälän 2 momentti koskee vahtipalveluja satamissa ja satamaviranomaisen määräämää työtä. ILO:n asiantuntijakomitean mukaan työ, jota tehdään satamaviranomaisen määräämän toimenpiteen suorittamiseksi, tai tarpeellinen vahtipalvelun suorittaminen satamassa eivät voi olla sellaisia hätätilanteita, joissa voitaisiin poiketa merityöyleissopimuksen mukaisista työ- ja lepoaikoja koskevista vaatimuksista. Näin ollen näiden osalta voidaan poiketa ainoastaan viikkokohtaisen ylityön enimmäismäärää koskevasta rajoituksesta.

Pelastusharjoitusten toteuttamisessa tulee huomioida pykälän 3 momentin vaatimus siitä, että harjoitukset on toteutettava tavalla, joka häiritsee mahdollisimman vähän työntekijän lepoaikoja ja joka ei aiheuta väsymystä.

12 §
Vuorokautinen lepoaika

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Jos työntekijän 1 momentissa tarkoitettu vähimmäislepoaika ei täyty työkutsujen vuoksi, hänelle on annettava riittävä korvaava lepoaika. Korvaava lepoaika on annettava niin pian kuin mahdollista.
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Selostus:

Pykälän 3 momenttia muutettiin siten, että korvaava lepoaika on annettava aina, kun työntekijän vähimmäislepoaika lyhenee lepoaikaan sijoittuvan työkutsun vuoksi riippumatta siitä, mistä syystä työkutsu on aiheutunut. Jotta korvaavaa lepoaikaa laskettaessa tiedetään, mihin tuntimäärään työntekijän lyhyeksi jäänyttä lepoaikaa on verrattava, viitataan pykälän 3 momentissa tältä osin nimenomaisesti pykälän 1 momentissa säädettyyn vähimmäislepoaikaan.

Korvaavalla lepoajalla tarkoitetaan sitä, että jos vuorokausilepo jää työkutsun vuoksi alle vähimmäisvaatimuksen, on työntekijällä oikeus saada myöhemmin vastaava määrä korvaavaa lepoaikaa. Korvaavan lepoajan on oltava riittävä ja sen arvioitaessa on kiinnitettävä huomiota muun muassa siihen, kuinka pitkän aikaa työntekijä on joutunut odottamaan korvaavaa lepoaikaa tai kuinka pitkäkestoisesti vuorokausilevon vähimmäismääristä on poikettu.

Työntekijän tosiasiallinen lepoaika voi olla pidempi kuin pykälän 1 momentin edellyttämä vähimmäislepoaika. Tällöin työkutsu ei johda korvaavan lepoajan antamisvelvollisuuteen, kunhan vähimmäislepoaika täyttyy.


Tämä laki tuli voimaan 1 päivänä heinäkuuta 2020.

Johan Pråhl
Asianajaja
HPP Asianajotoimisto Oy
Puh. +358 9 474 21
johan.prahl@hpp.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.