Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Etelämantereen ympäristönsuojelusta annetun lain viittaukset hallinto-oikeusmenettelyyn päivitettiin

Laki Etelämantereen ympäristönsuojelusta annetun lain 35 f ja 37 §:n muuttamisesta 826/2019

Etelämantereen ympäristönsuojelusta annetun lain (28/1998) muutokset liittyvät uuden oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetun lain (808/2019, hallinto-oikeuslaki) säätämiseen. Uusi laki tulee voimaan 1.1.2020. Uusi laki kumoaa vanhan hallintolainkäyttölain (586/1996). Etelämantereen ympäristönsuojelusta annetun lain viittaukset hallintolainkäyttölakiin korvattiin viittauksilla hallinto-oikeuslakiin.

Lakimuutos tulee voimaan 1.1.2020.

Ks. myös hallituksen esitys HE 29/2018 vp.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan Etelämantereen ympäristönsuojelusta annetun lain (28/1998) 35 f §:n 1 momentti ja 37 §, sellaisina kuin ne ovat, 35 f §:n 1 momentti laissa 1020/2010 ja 37 § laissa 1063/2015, seuraavasti:

35 f §
Menettely korvausasiassa

Jos toiminnanharjoittaja ja torjuntatoimiin ryhtynyt pöytäkirjan sopimuspuoli eivät sovi torjuntatoimien korvaamisesta, torjuntatoimet suorittanut pöytäkirjan sopimuspuoli voi panna tätä koskevan asian vireille Vaasan hallinto-oikeudessa siten kuin oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetun lain (808/2019) 19, 20 ja 22 §:ssä säädetään. Asia on pantava vireille kolmen vuoden kuluessa torjuntatoimien aloittamisesta tai siitä, kun torjuntatoimet suorittanut sopimuspuoli on saanut tietää tai sen olisi pitänyt tietää toiminnanharjoittajan henkilöllisyydestä riippuen siitä, kumpi näistä ajankohdista on myöhempi. Hakemus on jätettävä tutkimatta, jos torjuntatoimien aloittamisesta on kulunut vähintään 15 vuotta.


Selostus:

Pykälässä säädetään korvausmenettelystä. Pykälän 1 momenttia muutettiin siten, että siihen lisättiin viittaus uuteen hallinto-oikeuslakiin. Hallinto-oikeuslain 19 ja 20 §:t sisältävät yleissäännökset hallintoriitamenettelystä, ja 22 §:ssä säädetään toimivaltaisesta tuomioistuimesta hallintoriita-asiassa.

37 §
Muutoksenhaku

Lupaviranomaisen tämän lain nojalla ratkaisemaan lupa-asiaan ja 28 §:ssä tarkoitettua jätehuoltosuunnitelmaa koskevaan päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen siten kuin oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetussa laissa säädetään.

Selostus:

Pykälässä säädetään muutoksenhausta. Pykälää muutettiin siten, että siihen lisättiin viittaus uuteen hallinto-oikeuslakiin. Pykälän maininta jatkovalittamiseen vaadittavasta valitusluvasta poistettiin tarpeetomana, koska sama säännös on hallinto-oikeuslaissa.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2020.

Suvi Marttinen
Asianajaja
HPP Asianajotoimisto Oy

Puh. +358 9 474 21
suvi.marttinen@hpp.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.