Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Valtioneuvoston sähkölaitteistoista annettua asetusta muutettiin virheellisen pykäläviittauksen korjaamiseksi

Valtioneuvoston asetus sähkölaitteistoista annetun valtioneuvoston asetuksen 3 §:n muuttamisesta 805/2019

Valtioneuvoston asetuksella (805/2019) muutettiin sähkölaiteistosta annetun valtioneuvoston asetuksen (1434/2016) 3 §:ä. Valtioneuvoston asetus sähkölaitteistosta annetun asetuksen muuttamisesta annettiin sähköturvallisuuslain 31 §:n 4 momentin nojalla. Asetuksella korjattiin säännöskohtaan sisältyvä virheellinen pykäläviittaus sähköturvallisuuslakiin (1135/2016). Sähkölaitteistoasetuksen 3 §:n 1 momentissa viitattiin sähköturvallisuuslain 85 §:än, kun viittauksen olisi tullut kohdistua lain 34 §:än.

Muutos tehtiin osana uuden sähköturvallisuuslain säätämistä ja sähköturvallisuuslainsäädännön kokonaisuudistusta. Uusi sähköturvallisuuslaki säädettiin Euroopan parlamentin ja neuvoston pienjännitedirektiivin ja Euroopan parlamentin ja neuvoston sähkömagneettista yhteensopivuutta koskevan direktiivin implementoimiseksi. Direktiivit ovat osa laaja-alaista Euroopan unionin tuotesääntelyuudistusta. Kansallisen sähköturvallisuuslainsäädännön kokonaisuudistuksella on pääasiassa lainsäädäntöteknisiä vaikutuksia ja substanssimuutoksia on vain rajallisesti.

Asetus tuli voimaan 15.7.2019.

Ks. myös työ- ja elinkeinoministeriön muistio.


Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti
muutetaan sähkölaitteistoista annetun valtioneuvoston asetuksen (1434/2016) 3 §:n 1 momentti seuraavasti:

3 §
Standardeista poikkeaminen

Jos olennaisia turvallisuusvaatimuksia vastaavista standardeista tai julkaisuista sähköturvallisuuslain 34§:n nojalla poiketaan, laadittavassa selvityksessä tulee esittää:
1) olennaisten turvallisuusvaatimusten täyttämiseksi valitut ratkaisut;
2) kuvaus siitä, miten ratkaisut täyttävät olennaiset turvallisuusvaatimukset;
3) tilaajan antama suostumus standardeista tai julkaisuista poikkeamiseen;
4) selvityksen laatijan yksilöinti ja allekirjoitus.

Selostus:

Muutoksella korjattiin 3 pykälän 1 momentin virheellinen pykäläviittaus sähköturvallisuuslakiin. Aikaisemmin sähkölaitteistoasetuksen 3 §:n 1 momentissa viitattiin sähköturvallisuuslain 85 §:än.


Tämä asetus tuli voimaan 15 päivänä heinäkuuta 2019.


Johan Pråhl
Asianajaja
HPP Asianajotoimisto Oy
Puh. +358 9 474 21
johan.prahl@hpp.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.