Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Laivaväestä ja aluksen turvallisuusjohtamisesta annettua lakia muutetaan uuden vesiliikennelain liitelakina

Laki laivaväestä ja aluksen turvallisuusjohtamisesta annetun lain muuttamisesta 785/2019

Laivaväestä ja aluksen turvallisuusjohtamisesta annettua lakia (1687/2009) muutetaan. Muutos on osa lainsäädäntöuudistusta, jossa säädetään uusi vesiliikennelaki. Laivaväestä ja aluksen turvallisuusjohtamisesta annetussa laissa muutokset kohdistuvat lain määritelmäsäännöksiin. Huviveneen, huvialuksen ja vuokraveneen määritelmäsäännöksiä muutetaan vastaamaan uuden vesiliikennelain säännöksiä. Lisäksi huvialuksen päällikön pätevyyttä koskeva 15 § kumotaan, koska huvialuksen päällikön pätevyyttä koskevia säännöksiä uudistetaan ja samalla siirretään ne vesiliikennelakiin.

Laki tulee voimaan 1.6.2020.

Ks. myös hallituksen esitys.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan laivaväestä ja aluksen turvallisuusjohtamisesta annetun lain (1687/2009) 15 § ja 39 §:n 2 momentti, sellaisina kuin ne ovat, 15 § laeissa 467/2018 ja 384/2019 sekä 39 §:n 2 momentti laissa 467/2018, ja muutetaan 2 §:n 13, 14 ja 16 kohta, sellaisina kuin ne ovat laissa 976/2018, seuraavasti:

2 §
Määritelmät

Tässä laissa ja sen nojalla annetuissa säännöksissä ja määräyksissä tarkoitetaan:
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
13) huviveneellä tyypistä ja käyttö- tai työntövoimasta riippumatta urheiluun tai vapaaajan viettoon tarkoitettua vesikulkuneuvoa, jonka rungon pituus on vähintään 2,5 ja enintään 24 metriä;
14) huvialuksella urheiluun tai vapaa-ajan viettoon käytettävää alusta, jonka rungon pituus sovellettavien yhdenmukaistettujen standardien mukaan mitattuna on yli 24 metriä ja jonka bruttovetoisuus on alle 500;
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
16) vuokraveneellä urheiluun tai vapaa-ajan viettoon vuokralle miehitettynä tarjottavaa vesikulkuneuvoa, joka kuljettaa muussa kuin säännöllisessä liikenteessä enintään 12 matkustajaa ja jonka rungon pituus on vähintään 2,5 ja enintään 24 metriä; ei kuitenkaan purjevenettä, jonka rungon pituus on valmistajan ilmoituksen mukaan alle 5,5 metriä, moottorilla varustettua vesikulkuneuvoa, jonka moottoriteho on moottorin valmistajan ilmoituksen mukaan alle 15 kilowattia ja jonka rungon pituus on valmistajan ilmoituksen mukaan alle 5,5 metriä, vesiskootteria eikä soutuvenettä;
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Selostus:

Pykälän 13 kohdassa muutettaisiin huviveneen määritelmä vastaamaan vesiliikennelakiin ehdotettua uutta huviveneen määritelmää. Määritelmästä jätettäisiin kuitenkin pois viittaus vesiskootteriin, koska lakia ei ole tarkoitus soveltaa vesiskootteriin. 

Pykälän 14 kohdassa muutettaisiin huvialuksen määritelmä vastaamaan vesiliikennelakiin ehdotettua uutta huvialuksen määritelmää. 

Pykälän 16 kohdassa muutettaisiin vuokraveneen määritelmä vastaamaan vesiliikennelakiin ehdotettua uutta vuokraveneen määritelmää. 

15 §

Selostus:

Pykälä kumottiin, koska säännös huvialuksen päällikön pätevyydestä siirrettiin vesiliikennelakiin.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä kesäkuuta 2020


Johan Pråhl
Asianajaja
HPP Asianajotoimisto Oy
Puh. +358 9 474 21
johan.prahl@hpp.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.