Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Luonnonsuojelulakiin lisättiin viittaukset uuteen eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta annettuun lakiin

Laki luonnonsuojelulain muuttamisesta 767/2019

Luonnonsuojelulain (1096/1996) muutokset liittyvät uuden eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta annetun lain (764/2019) säätämiseen. Uusi laki tulee voimaan 1.9.2020. Uuden lain tarkoitus on sujuvoittaa ja nopeuttaa ympäristöhankkeiden lupakäsittelyä mahdollistaen vireillä olevien ympäristöllisten lupahakemusten käsittelyn ajallisen yhteensovittamisen sekä tiettyjen käsittelyyn liittyvien tehtävien yhdistämisen. Lisäksi mahdollistetaan tietyissä tilanteissa ympäristövaikutusten arviointimenettelyn ja lupamenettelyn kuulemisten yhdistäminen. Luonnonsuojelulakiin lisättiin viittaukset eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta annettuun lakiin.

Luonnonsuojelulain muutos tulee voimaan 1.9.2020.

Ks. myös hallituksen esitys HE 269/2018 vp.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

lisätään luonnonsuojelulakiin (1096/1996) siitä lailla 195/2016 kumotun 72 a §:n tilalle uusi 72 a § seuraavasti:

72 a §
Eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta annetun lain soveltaminen

Jos hanke edellyttää 31 tai 48 §:ssä taikka 49 §:n 3 momentissa tarkoitettua poikkeamista sekä ympäristönsuojelulain mukaista ympäristölupaa, vesilain mukaista lupaa tai maa-aineslain mukaista ainesten ottamislupaa, noudatetaan, mitä eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta annetussa laissa (764/2019) lupahakemusten käsittelyn yhteensovittamisesta säädetään.

Selostus:

Lakiin lisättiin uusi 71 a pykälä, jossa säädetään eräiden ympäristöllisten lupien yhteensovittamisesta annetun lain soveltamisesta. Kyseinen laki tulee luonnonsuojelulain ohella sovellettavaksi, jos hanketta koskee luonnonsuojelulain mukainen poikkeamishakemus sekä muu lupahakemus. Lupahakemusten sisältöön ja lupaharkintaan, luvan myöntämisen edellytyksiin ja lupamääräyksiin sovelletaan yhteiskäsittelyssä erikseen luonnonsuojelulain sekä ympäristönsuojelulain (527/2014) tai vesilain (587/2011) aineellisia säännöksiä. Luvan myöntäminen hankkeelle edellyttää, että luvan myöntämisen edellytykset täyttyvät sekä luonnonsuojelulain että ympäristönsuojelulain tai vesilain mukaan. Jos lupaa ei voida myöntää kuin osittain, lupahakemus hylätään kokonaisuudessaan. Yhteiskäsittelyssä annetusta päätöksestä haetaan kokonaisuudessaan muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 2020.


Suvi Marttinen
Asianajaja
HPP Asianajotoimisto Oy

Puh. +358 9 474 21
suvi.marttinen@hpp.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.