Edilexissä on huoltokatko torstaina 22.4.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Rakennuksen purkamislupa – havaintoja purkamisluvan myöntämisedellytyksistä korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisukäytännössä

Vesterinen, Paula

Ympäristöpolitiikan ja -oikeuden vuosikirja IV 2010 s. 447
25.2.2011
Referee-artikkeli

Tiivistelmä

Kirjoituksessa on tarkoitus luoda lyhyt yleisesitys purkamislupajärjestelmästä sekä analysoida purkamisluvan edellytyksiä koskevaa oikeuskäytäntöä. Erityisesti keskitytään käymään läpi ja analysoimaan korkeimman hallinto-oikeuden purkamislupa-asioissa antamia ratkaisuja ja pyritään hahmottelemaan, mitkä seikat ovat kulloinkin muodostuneet ratkaiseviksi lopputuloksen kannalta, sekä onko ratkaisujen pohjalta mahdollisesti muotoiltavissa tiettyä selkeää ratkaisulinjaa. Rakennusten suojeleminen kaavoituksen taikka rakennussuojelun keinoin ei ole aina johtanut rakennussuojelun kannalta välttämättä parhaaseen lopputulokseen, kun asiassa on pyritty löytämään myös taloudellisesti kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu.

Aihealueet

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.