Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Myrkkymaalien ja venesatamien sirpaleinen ympäristösääntely

Seppälä, Janne – Ekroos, Ari

Ympäristöjuridiikka 1/2018 s. 35–43
23.5.2018
Lyhyempi kirjoitus

Tiivistelmä

Artikkeli pohjautuu Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksen talousoikeuden tutkimusryhmän CHANGE-projektissa tekemään tutkimusraporttiin "Veneiden myrkkymaalien haittojen ehkäiseminen. Maalien kaupan, käytön ja käyttöympäristön sääntelyn nykytila ja kehittämisajatuksia". Tavoitteena on ollut selvittää, miten myrkkymaalien kauppaa, käyttöä ja käyttöympäristöä koskevaa sääntelyä (mm. jätesääntely, ympäristön käytön ohjaus ja kunnan ympäristönsuojelumääräykset, vuokraoikeus ja yhdistysoikeus) kehittämällä voidaan ehkäistä myrkkymaalien haittoja.

Sääntelyn yleiskuvasta voidaan todeta, että sääntelykenttä on hyvin laaja, mutta tästä huolimatta ja osin tästä syystäkin pienvenesatamat vaikuttavat varsin usein jäävän sääntelyn katvealueelle. Ne jäävät joko kokonaan sääntelyn ulkopuolelle tai ainakin lain reuna-alueelle, jossa säännösten soveltaminen ei ole ongelmatonta. Sääntelyn moninaisuuteen

liittyy myös sirpaleinen myrkkymaalien kiertokulun valvonta maahantuonnista aina vaarallisen jätteen keräyspisteeseen (tai maaperään tai veteen). Artikkelissa selvitetään lyhyesti ympäristöoikeustieteen kannalta kiinnostavimmat seikat ja pyritään osallistumaan keskusteluun sekä kehittämiseen. (Edilex-toimitus)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.