Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Vastaväittäjän lausunto Hilkka Heinosen väitöskirjasta "Naapuruuskiistat ja kunnan ympäristönsuojeluviranomainen kiistojen käsittelijänä"

Kumpula, Anne

Ympäristöjuridiikka 1/2017 s. 111–117
19.5.2017
Muu kirjoitus

Tiivistelmä

Hilkka Heinosen väitöskirja tarkastelee naapuruuskiistoja kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen näkökulmasta. Naapuruuskiistalla voidaan tarkoittaa varsin monentyyppisiä häiriö- ja kiistatilanteita. Väitöstutkimuksen keskiöön ovat valikoituneet väittelijän

piharauhan loukkauksiksi luonnehtimat tilanteet. Yhteistä näille tilanteille on erilaisista immissioista, terveyshaitoista, jätteiden käsittelystä tai esteettisistä haitoista aiheutuvat häiriöt, joille ei ole yksiselitteistä lainsäädäntöä, joka ilmaisisi käsittelyprosessin tai käsittelevän viranomaisen. Tutkimuksessa täsmennetään tutkimuskohdetta vielä siten, että tarkasteltavina ovat yksityishenkilöiden väliset kiistat, joilla on asuin- ja elinympäristön laatua tai tilankäyttöä koskeva ympäristöllinen ulottuvuus. Tutkimusasetelman lähtökohtana on kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen rooli ja tehtävät ympäristöllisten naapuruuskiistojen selvittelijänä ja ratkaisijana. (Edilex-toimitus)

Linkit

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.