Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Lainvoimaa vailla olevan päätöksen täytäntöönpanokelpoisuudesta ja sen ratkaisemiseen sovellettavasta normistosta ympäristöoikeudessa

Nyholm, Elina

Ympäristöjuridiikka 2/2022 s. 8–43
29.6.2022
Referee-artikkeli

Tiivistelmä

Hallintopäätöksen täytäntöönpano merkitsee päätöksen tosiasiallista voimaan saattamista. Lähtökohtaisesti hallintopäätös on täytäntöön pantavissa, kun se on saanut lainvoiman. Valituksella on pääsääntöisesti suspensiivinen eli päätöksen lainvoimaiseksi tulemista lykkäävä vaikutus, ja samalla se useimmiten lykkää päätöksen täytäntöönpanokelpoisuutta.

Ympäristöoikeudessa on runsaasti erityissääntelyä päätöksen täytäntöönpanokelpoisuudesta ja täytäntöönpanomääräysten antamisesta. Tilanteet ovat moninaisia, ja tietyissä tilanteissa yleislain ja erityislain väliset suhteet eivät ole täysin selviä.

Tässä artikkelissa tarkastellaan ja systematisoidaan ympäristönkäyttöön liittyvien erityislakien täytäntöönpanosäännösten luonnetta niihin liittyvät ympäristöoikeudelliset erityispiirteet huomioon ottaen. Lisäksi tarkastellaan lakien välisiä suhteita erityisesti erityislaki – yleislaki –relaatiossa.

Linkit

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.