Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Vapautukset valmisteverosta: diplomaattiset edustustot, diplomaatit, konsulit, kansainväliset järjestöt sekä Euroopan unionin toimielimet

Edilex Verohallituksen muita ohjeita 1.3.2021
Alkuperäinen julkaisupäivä: 22.2.2021

Tiivistelmä

Tässä ohjeessa käsitellään vapautuksia valmisteverosta. Suomessa kannetaan valmisteveroa energiatuotteista, sähköstä, alkoholista, alkoholijuomista, tupakasta, virvoitusjuomista ja juomapakkauksista. Valmisteverotuslain (182/2010) 18 §:n mukaan verottomia ovat tuotteet, jotka luovutetaan diplomaatti- tai konsulisuhteen perusteella. Verottomia ovat myös tuotteet, jotka luovutetaan kansainväliselle järjestölle siten kuin järjestön kansainvälisessä perustamissopimuksessa tai toiminnan kotipaikkaa koskevassa sopimuksessa on edellytetty. Verottomuus koskee myös tuotteita, jotka luovutetaan Euroopan unionin Suomessa sijaitsevalle toimielimelle viralliseen käyttöön (ml. virka-autoissa käytetty polttoaine, toimielimen tiloissa kulutettu sähkö jne.). Näiden tuotteiden verollisen hankintahinnan tulee olla yhteensä vähintään 80 euroa. Myös tuotteet, jotka toimitetaan Euroopan unionin toisessa jäsenvaltiossa sijaitsevalle toimielimelle ovat verottomia samoin edellytyksin kuin Suomessa. Ohjetta on päivitetty, koska valmisteverotuksen verotusmenettelyyn on sovellettu oma-aloitteisten verojen verotusmenettelystä annettua lakia 1.1.2021 lukien. Ohjeen pykäläviittaukset on tarkistettu vastaamaan uutta sääntelyä. Lisäksi ohjeen tekstiä on eräiltä osin muokattua aiempaa selkeämmäksi.

    Lisätiedot
  • Korvaa 18.6.2015 annetun ohjeen.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.