Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Yleissopimus teollisuusonnettomuuksien rajojen yli ulottuvista vaikutuksista

Tasavallan presidentin asetus teollisuusonnettomuuksien rajojen yli ulottuvista vaikutuksista tehdyn yleissopimuksen voimaansaattamisesta 31.3.2000/341 (SopS 26/2000)

Tasavallan Presidentin päätöksen mukaisesti, joka on tehty ulkoasiainministerin esittelystä, säädetään:

1 §

Helsingissä 17 päivänä maaliskuuta 1992 tehty, tasavallan presidentin 27 päivänä elokuuta 1999 hyväksymä teollisuusonnettomuuksien rajojen yli ulottuvia vaikutuksia koskeva yleissopimus, jota koskeva hyväksymiskirja on talletettu Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin huostaan 13 päivänä syyskuuta 1999, tulee Suomen osalta kansainvälisesti voimaan 19 päivänä huhtikuuta 2000 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Sopimuksen 10 ja 12 artiklassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen on Suomessa sisäasiainministeriö ja 4 artiklassa tarkoitettu viranomainen on turvatekniikan keskus.

3 §

Sopimuksen määräykset ovat asetuksena voimassa.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 19 päivänä huhtikuuta 2000.

Yleissopimus teollisuusonnettomuuksien rajojen yli ulottuvista vaikutuksista

Johdanto

Tämän yleissopimuksen sopimuspuolet, jotka

ottavat huomioon, miten erityisen tärkeätä on nykyisten ja tulevien sukupolvien kannalta suojella ihmisiä ja ympäristöä teollisuusonnettomuuksien vaikutuksilta,

tunnustavat, miten tärkeätä ja kiireellistä on suojella ihmisiä ja ympäristöä teollisuusonnettomuuksien vakavilta haitallisilta vaikutuksilta ja edistää kaikkia toimenpiteitä, jotka edistävät ehkäisevien, valmius- ja torjuntatoimenpiteiden järkiperäistä, taloudellista ja tehokasta käyttöä ympäristöä säästävä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.