Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Vuoden 1990 kansainvälinen yleissopimus öljyvahinkojen torjuntavalmiudesta, torjumisesta ja torjuntayhteistyöstä (OPRC-yleissopimus)

Asetus öljyvahinkojen torjuntavalmiutta, torjumista ja torjuntayhteistyötä koskevan vuoden 1990 kansainvälisen yleissopimuksen voimaansaattamisesta 19.5.1995/789 (SopS 32/1995)

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Lontoossa 30 päivänä marraskuuta 1990 tehty vuoden 1990 kansainvälinen yleissopimus öljyvahinkojen torjuntavalmiudesta, torjumisesta ja torjuntayhteistyöstä, jonka tasavallan presidentti on hyväksynyt 12 päivänä heinäkuuta 1993 ja jota koskeva hyväksymiskirja on talletettu Kansainvälisen merenkulkujärjestön pääsihteerin huostaan 21 päivänä heinäkuuta 1993, on voimassa 13 päivästä toukokuuta 1995 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Yleissopimuksen 6 artiklan 1 kappaleen a kohdassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen on Suomessa Suomen ympäristökeskus. Siltä osin kuin kysymys on samassa artiklassa tarkoitettujen öljyvahinkoilmoitusten vastaanottamisesta, yhteyskeskus on Suomenlahden merivartioston johtokeskus.

3 §

Tämä asetus tulee voimaan 24 päivänä toukokuuta 1995.

Vuoden 1990 kansainvälinen yleissopimus öljyvahinkojen torjuntavalmiudesta, torjumisesta ja torjuntayhteistyöstä (OPRC-yleissopimus)

Ks. myös Vuoden 2000 pöytäkirja vaarallisista ja haitallisista aineista aiheutuvien pilaantumisvahinkojen torjuntavalmiudesta, torjumisesta ja torjuntayhteistyöstä SopS 64–65/2015.

Tämän yleissopimuksen sopimuspuolet, jotka

ovat tietoisia tarpeesta suojella ihmisen ympäristöä, erityisesti merellistä ympäristöä,

tunnustavat sen vakavan uhan, jonka aluksista, rannikon ulkopuolella toimivis...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.