Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Sopimus kansainvälisestä energiaohjelmasta

Laki kansainvälisestä energiaohjelmasta tehdyn sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä ja sopimuksen soveltamisesta 13.12.1991/1682 (SopS 114/1991)

Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä ja 69 §:n 1 momentissa määrätyllä tavalla, säädetään:

1 §

Pariisissa 18 päivänä marraskuuta 1974 kansainvälisestä energiaohjelmasta tehdyn sopimuksen määräykset ovat, mikäli ne kuuluvat lainsäädännön alaan, voimassa niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Valtioneuvosto voidaan asetuksella oikeuttaa käyttämään 6-8 §:ssä säädettyjä toimivaltuuksia, jos sopimuksen 19 tai 20 artiklan määräysten mukaisesti päätetty 13-15 artiklan tai 17 artiklan edellyttämä öljynjakovelvoite taikka 13-15 artiklan edellyttämä öljyn kysynnän rajoittamisvelvoite sitä vaatii.

Asetuksessa on mainittava ne toimivaltuudet, joita valtioneuvosto saa käyttää ja, jos ne eivät ole käytettävissä koko valtakunnan alueella, niiden alueellinen soveltamisala.

Tällainen asetus annetaan määrätyksi, enintään kolmen kuukauden pituiseksi ajaksi, ja se on heti saatettava eduskunnan käsiteltäväksi. Jollei asetusta ole yhden viikon kuluessa sen antamisesta toimitettu eduskunnalle asetus raukeaa. Asetus on kumottava, jos eduskunta niin päättää.

Jos sopimuksen öljynjakovelvoitteen tai öljyn kysynnän rajoittamisvelvoitteen noudattamiseksi on välttämätöntä edelleen oikeuttaa asetuksella valtioneuvosto käyttämään 1 momentissa tarkoitettuja toimivaltuuksia, on tällainen asetus annettava määrätyksi, enintään vuoden pituiseksi ajaksi kerrallaan. Asetus on heti saatettava eduskunnan käsiteltäväksi. Eduskunnan o...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.