Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Eurooppalainen yleissopimus kidutuksen ja epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen estämiseksi

Laki kidutuksen ja epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen estämiseksi tehdyn eurooppalaisen yleissopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä sekä yleissopimuksen soveltamisesta 14.12.1990/463 v. 1991 (SopS 16/1991)

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Strasbourgissa 26 päivänä kesäkuuta 1987 kidutuksen ja epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen estämiseksi tehdyn eurooppalaisen yleissopimuksen määräykset ovat, mikäli ne kuuluvat lainsäädännön alaan, voimassa niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Edellä 1 §:ssä mainitulla yleissopimuksella perustetulla eurooppalaisella komitealla on tehtävänsä suorittamiseksi oikeus:

1) tulla Suomeen;

2) käydä kaikissa sellaisissa laitoksissa ja paikoissa, joissa pidetään henkilöitä, jotka ovat menettäneet vapautensa viranomaisen toimesta; sekä

3) saada tieto tehtävänsä kannalta tarpeellisista yleisistä asiakirjoista.

3 §

Vapautensa menettäneiden henkilöiden hoidosta vastaavien viranomaisten tulee avustaa komiteaa sen tehtävien suorittamisessa.

4 §

Mikäli 3 §:ssä mainittu viranomainen katsoo, että komitean käynti jossakin laitoksessa tai paikassa taikka käynnin aiottu ajankohta tai muu komitean aikoma toimenpide olisi vaaraksi maanpuolustukselle, yleiselle turvallisuudelle, henkilön terveydelle, laitoksessa tai paikassa vallitsevan vakavan järjestyshäiriön poistamiselle tai vakavan rikoksen selvittämiseen liittyvälle kiireelliselle kuulustelulle, on sen välittömästi ilmoitettava asiasta valtioneuvostolle.

Valtioneuvoston on 1 momentissa mainitussa tapauksessa k...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.