Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Yleissopimus avunannosta ydinonnettomuuden tai säteilyhätätilan yhteydessä

Laki avunantoa ydinonnettomuuden tai säteilyhätätilan yhteydessä koskevan yleissopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä sekä yleissopimuksen soveltamisesta 28.12.1990/1120 (SopS 82/1990)

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Wienissä 26 päivänä syyskuuta 1986 tehdyn avunantoa ydinonnettomuuden tai säteilyhätätilan yhteydessä koskevan yleissopimuksen määräykset ovat, mikäli ne kuuluvat lainsäädännön alaan, voimassa niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Milloin valtio on korvannut yleissopimuksen 10 artiklan 2 kappaleessa tarkoitetun vahingon, saa se oikeuden vaatia maksamaansa korvausta siltä, joka lain tai Suomea velvoittavan kansainvälisen sopimuksen mukaan on velvollinen korvaamaan vahingon.

3 §

Tarkempia säännöksiä tämän lain ja yleissopimuksen soveltamisesta annetaan asetuksella.

4 §

Tämä laki tulee voimaan asetuksella säädettävänä ajankohtana.

Asetus avunantoa ydinonnettomuuden tai säteilyhätätilan yhteydessä koskevan yleissopimuksen voimaansaattamisesta ja sen eräiden määräysten hyväksymisestä sekä yleissopimuksen soveltamisesta annetun lain voimaantulosta 28.12.1990/1121 (SopS 83/1990)

Ulkoasiaministerin esittelystä säädetään:

1 §

Wienissä 26 päivänä syyskuuta 1986 tehty yleissopimus ydinonnettomuuden pikaisesta ilmoittamisesta, jonka tasavallan presidentti on hyväksynyt 28 päivänä marraskuuta 1986 ja jota koskeva hyväksymiskirja on talletettu Kansainvälisen atomienergiajärjestön pääjohtajan huostaan 11 päivänä joulukuuta 1986, tulee voimaan 11 päivänä tammikuuta 1987 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Yleissopimuksen 3 artiklassa tarkoitettua avustustoimien yleistä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.