Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Yleissopimus muuttavien luonnonvaraisten eläinten suojelemisesta (Bonnin sopimus)

Asetus muuttavien luonnonvaraisten eläinten suojelua koskevan yleissopimuksen voimaansaattamisesta 9.12.1988/1317 (SopS 62/1988)

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Bonnissa 23 päivänä kesäkuuta 1979 tehty muuttavien luonnonvaraisten eläinten suojelua koskeva yleissopimus, johon liittymisestä tasavallan presidentti on päättänyt 16 päivänä syyskuuta 1988 ja jota koskeva liittymiskirja on talletettu Saksan liittotasavallan hallituksen huostaan 3 päivänä lokakuuta 1988, tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1989 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1989.

Yleissopimus muuttavien luonnonvaraisten eläinten suojelemisesta (Bonnin sopimus)

Sopimukseen kohdistuvat muutokset ja ilmoitukset:

SopS 4/1990

SopS 75/1994

SopS 27/2006

SopS 49/2020

Sopimuksen liitteisiin kohdistuvia muutoksia ei ole julkaistu muutossopimuksissa. Muutokset ovat nähtävissä ja saatavilla yleissopimuksen verkkosivuilla www.cms.int sekä ympäristöministeriössä, joka myös antaa niistä tietoja suomeksi ja ruotsiksi.

Sopimuspuolet, jotka

toteavat, että luonnonvaraiset eläimet lukemattomissa esiintymismuodoissaan ovat korvaamaton osa luonnonjärjestelmää, joka on säilytettävä ihmiskunnan hyväksi;

ovat selvillä siitä, että ihmisen jokainen sukupolvi hallitsee maapallon luonnonvaroja tulevia sukupolvia varten ja on velvollinen turvaamaan tämän perinnön säilymisen sekä huolehtimaan siitä, että silloin kun sitä hyödynnetään, se tehdään järkevästi;

ovat tietoisia siitä, että luonnonvaraisten eläinten arvo kasvaa ympäristön, ekologian, perinnöllisyyden, tieteen, l...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.