Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Yleissopimus kansainvälisluonteisten oikeudenkäyntien helpottamisesta

Asetus kansainvälisluonteisten oikeudenkäyntien helpottamista koskevan yleissopimuksen voimaansaattamisesta 15.8.1988/743 (SopS 47/1988)

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Haagissa 25 päivänä lokakuuta 1980 tehty kansainvälisluonteisten oikeudenkäyntien helpottamista koskeva yleissopimus, jonka tasavallan presidentti on hyväksynyt 27 päivänä toukokuuta 1988 ja jota koskeva hyväksymiskirja on talletettu Alankomaiden ulkoasiainministeriön huostaan 13 päivänä kesäkuuta 1988, tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 1988 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Edellä 1 §:ssä mainitun yleissopimuksen 3 ja 16 artiklassa tarkoitettuna keskusviranomaisena sekä 4 ja 16 artiklassa tarkoitettuna lähettävänä viranomaisena on Suomessa oikeusministeriö.

3 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 1988.

Yleissopimus kansainvälisluonteisten oikeudenkäyntien helpottamisesta

Tämän yleissopimuksen allekirjoittajavaltiot,

haluten helpottaa kansainvälisluonteisia oikeudenkäyntejä,

ovat tässä tarkoituksessa päättäneet tehdä yleissopimuksen ja sopineet seuraavista määräyksistä:

I luku

Maksuton oikeudenkäynti

1 artikla

Sopimusvaltion kansalaisilla sekä henkilöillä, joilla on kotipaikkansa jossakin sopimusvaltiossa, on oikeus saada maksuton oikeudenkäynti siviili- ja kauppaoikeudellisissa asioissa jokaisessa sopimusvaltiossa samoin edellytyksin kuin jos he olisivat tämän valtion kansalaisia ja heillä olisi siellä kotipaikkansa.

Niillä, joihin 1 kappaleen määräyksiä ei sovelleta, mutta joilla on ollut kotipaikka aikaisemmin sopimusvaltiossa, jossa oikeudenkäynti on tai tulee virei...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.